Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
[email protected]

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Фолк клуб „Баховица“ с награди от международния „Балкан фолк фест 2017“ - Варна

завърна с награди от международния фолклорен фестивал „Балкан фолк фест 2017“ - Варна. Участниците от двете възрастови групи на клуба завоюваха „Златен плакет“  и две дипломи за отлично представяне на фестивала.

Фестивалът се провежда в периода от 09.06.2017 г. до 31.08.2017 г., като в него могат да вземат участие всякакви състави от различни държави. Съставите се разделят в различни категории и показват програмите си в различни дни.

Фолк клуб „Баховица“ взе участие на 15 юли в групата на фолклорните състави. Същата вечер взеха участие 12 състава с над 300 танцьори и музиканти от държавите България, Гърция, Босна и Херцеговина, Сърбия, Полша, Грузия, Армения. Фолк клуб „Баховица“ взема участие за втори пореден път в фестивала и благодарение на отличното си представяне получи покана и за 2018 г. Това е пореден успех за състава, след като преди около месец юношите взеха първо място в групата до 18 години на Фолклорния фестивал „Тройче“.

Ръководителят  Драгомир Георгиев и хореографът Кристиан Костов изказват благодарности към танцьорите си за доброто представяне във фестивала.