Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
[email protected]

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Община Ловеч и фирмата „Феникс инверс“ ООД се договориха за изоставените автомобили

Община Ловеч и фирмата „Феникс инверс“ ООД (Fenix Invers Ltd.) се договориха за съвместни действия по почистването на града от изоставени автомобили. Както съобщи неотдавна кметът на Ловеч Корнелия Маринова, изработен е план за премахването на старите коли в града, които  не са в движение, но заемат обществени площи.

Мероприятието цели да накара гражданите да вземат мерки.  Група с участие на отдел „Контрол и сигурност“  на Община Ловеч ще залепва стикер с предупреждение за преместване на МПС –то в срок от 14 дни. Ако това не стане, колите се прибират на паркинг и се изчака още 14 дни. Ако колата бива потърсена от собствениците, може да я приберат, след като заплатят цената на паркинга и преместването. Другата възможност е да я предадат за скрап, като тогава се заплаща на собственика съответната цена.

Фирмата вече е участвала в подобни операции  в Плевен и Ловеч преди години.

Фирмата „Феникс инверс“ ООД е втора по-големина в този бранш в страната. В нейните поделения из страната работят общо 114 души, съобщи управителят Михаил Михайлов. Те се намират в седем града – Ловеч, Троян, Луковит, Тетевен,  Плевен, Свищов и Стара Загора, като най-голямата площадка е в Ловеч.

Фирмата изкупува и преработва всички видове вторични суровини. Освен това изработва пречиствателни инсталации за отпадни битови води от алуминиеви сплави. Разполага и с инсталация за ротационно леене на пластмасови изделия като резервоари. Могат да произвеждат пречиствателни инсталации за до 110  еквивалент-жители  (за по-малки селища), като средните европейски разходни норми на вода на еквивалентен жител в жилище за денонощие са 150 л/човек/ден.

За обработка на старите автомобили за скрап е внедрена шредерна инсталация на стойност  2 млн. лв., разположена е в Стара Загора.