Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
[email protected]

Община Ловеч

Официален уеб сайт

София Филм Фест в Ловеч от 16 до 22 април

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ЛОВЕЧ

КИНО "КОСМОС" 16-22.04.2018

Билети - 7 лв.

Намаление за ученици, студенти и пенсионери - 5 лв.

БИЛЕТ за всички прожекции - 35 лв.

 

 

ПРОГРАМА

 

16 април, понеделник, 19.00 ч.

РАДИОГРАМОФОН (RADIOGRAM)
България-Полша, 2017, 84 мин.

представен от екипа на филма
ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ

СЦЕНАРИСТ и РЕЖИСЬОР Рузие Хасанова
ОПЕРАТОР Кирил Проданов
С УЧАСТИЕТО НА Александър Хаджиангелов, Яна Титова, Александър Алексиев, Александър Иванов, Стефан А.Щерев, Ст. Мавродиев, О. Торосян
НАГРАДИ
София Филм Фест ‘18 - Награда на публиката; „Златна роза“ Варна‘17 – Награда за дебютен пълнометражен филм.

„Радиограмофон“ е създаден по истинската история на Али, който с опасност за живота си предприема тридневно пътешествие през охраняваните от армията Родопи в началото на 70-те години, за да стигне до най-близкия град. Али иска да купи радио за своя обсебен от рокендрола син. Развиваща се на фона на комунистическия режим в България, тази история не е просто за този баща и колко далеч е готов да стигне за сина си. Това е разказ за един човек, който отчаяно иска да си върне усещането за свобода.
„Радиограмофон“ е за всеки, който обича автентичните истории и рокендрола. Музикалната промяна вдъхновява хората и им помага да бутнат Берлинската стена. Хората са били обединени срещу режима и са намирали надежда в музиката, както и един в другиго.”

 

17 април, вторник, 19.00 ч.

БЕЗ МИЛОСТ (IN THE FADE)
Германия-Франция, 2017, 105 мин.

РЕЖИСЬОР Фатих Акин
СЦЕНАРИЙ Фатих Акин, Харк Бом
ОПЕРАТОР Райнер Клаусман
МУЗИКА Джош Хом
С УЧАСТИЕТО НА Даян Крюгер, Денис Мошито, Йоханес Криш, Самия Чанкрин, Нуман Акар
НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
Кан ’17 – Най-добра актриса (Даян Крюгер); филмът бе официалното предложение на Германия за номинация за чуждоезичен „Оскар“.

Татуираната Катя, съпругът ú Нури, който е от кюрдско-германски произход и е бивш затворник, и синът им Роко, който свири на цигулка, на пръв поглед не приличат на нормално семейство. Но няколко кратки сцени разкриват хаоса и красивата реалност на живота им. Затова и когато семейството се сблъсква с трагедия, вследствие на неонацистка атака, шокът е още по-силен. Катя остава сама в своята тъга, разпитвана от властите и близките си. Единствената ú утеха са опиатите и мислите какво би направил съпругът ú, ако беше на нейно място. Лутайки се между мъчителните моменти на самоунищожение и постоянното желание да отмъсти за смъртта на семейството си, любовта на Катя към Нури и Роко никога не избледнява,
както и болката ú.

 

18 април, сряда, 19.00 ч.

ПРОЕКТЪТ „ФЛОРИДА“ (THE FLORIDA PROJECT)
САЩ, 2017, 112 мин.

РЕЖИСЬОР Шон Бейкър
СЦЕНАРИЙ Шон Бейкър, Крис Бергок
ОПЕРАТОР Алексис Забе
С УЧАСТИЕТО НА Уилям Дефо, Бруклин Кимбърли Принс, Бриа Винаите, Валерия Кото и др.
НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
Оскар ‘18, Златен Глобус ‘18, БАФТА ‘18 – Номинация за най-добър актьор в поддържаща роля (Уилям Дефо), 58 награди и над 100 номинации от фестивали в цял свят.

Орландо, Флорида. Мууни (Бруклин Принс) е едва 6-годишна, но вече има специален темперамент. Смелите ú шеги не притесняват особено младата ú майка Хейли (Бриа Винаите). Подобно на всички обитатели на мотел „Магически замък“, Хейли изпитва сериозни финансови проблеми и затова е принудена да се справя с живота по всякакви начини. Тъй като има добро сърце, Боби – мениджърът на мотела, ú помага и винаги се опитва да внесе ред в житейския ú хаос. „Проектът Флорида“ е щастлив филм за един нещастен свят с отлично превъплъщение на Уилям Дефо в една от основните роли.

 

19 април, четвъртък, 19.00 ч.

ДРУГИЯТ ЛЮБОВНИК (THE DOUBLE LOVER)
Франция-Белгия, 2017, 107 мин.

СЦЕНАРИСТ и РЕЖИСЬОР Франсоа Озон
ОПЕРАТОР Маню Дакос
МУЗИКА Филип Ромби
С УЧАСТИЕТО НА
Жереми Рение, Марин Вакт, Жаклин Бисе, Доминик Реймон, Мириам Бойе
ПРОДУЦЕНТИ Ерик Алтмайер, Николас Алтмайер
НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
Кан’17 – Състезателна програма

Клои е красива млада дама, която се намира в труден момент от живота си. Тя тръгва на сеанси при привлекателния и мистериозен психолог Пол. Платените им разговори водят до неизбежна връзка и няколко месеца по-късно Клои е влюбена и живее с новия си партньор. Въпреки че стабилният живот ú носи отдавна забравеното щастие, тя все повече започва да се съмнява, че любимият ú не е точно мъжът, за когото тя го мисли.
Франсоа Озон, „лошото момче“ на френското кино, се връща към „лудите“ си творби с „Другият любовник“, чиято премиера бе в Кан. В този филм, с участието на Марин Вакт и Жереми Рение, Озон очарова, работейки с прочутото си естетическо чувство, за да режисира този сложен и провокативен филм за идентичността, доверието, любовта и страстта.

 

20 април, петък, 19.00 ч.

НЕЛЮБОВ (LOVELESS)
Русия-Франция-Белгия-Германия, 2017, 127 мин.

РЕЖИСЬОР Андрей Звягинцев
СЦЕНАРИЙ Олег Негин, Андрей Звягинцев
ОПЕРАТОР Михаил Кричман
С УЧАСТИЕТО НА Мариана Спивак, Алексей Розин, Матвей Новиков, Марина Васильева, Андрис Кейш, Алексей Фатеев
НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
Оскар’18 - Номинация за най-добър чуждоезичен филм; Кан ‘17 – Наградата на журито; Мюнхен ‘17 – Най-добър чуждоезичен филм

Женя и Борис са в процес на развод, белязан от гняв, разочарование и взаимни обвинения. Насочвайки се към нов живот, всеки с нов партньор, те са нетърпеливи да започнат отначало, да отворят нова житейска страница, дори да има опасност по този начин да изоставят своя 12-годишен син Альоша. До момента, в който той става свидетел на един от техните скандали и изчезва...

 

21 април, събота, 19.00 ч.

КВАДРАТЪТ (THE SQUARE)
Швеция-Германия, 2017, 150 мин.

СЦЕНАРИСТ и РЕЖИСЬОР Рубен Йостлунд
ОПЕРАТОР Фредрик Венцел
С УЧАСТИЕТО НА Клаес Банг, Елизабет Мос, Доминик Уест, Тери Нотари, Кристофер Лаесьо
ПРОДУЦЕНТИ Ерик Хемендорф, Филип Бобер
НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ
Оскар ’18 - Номинация за чуждоезичен филм; Кан ’17 – „Златна палма“, награда „Вулкан“ Остин ’17 – Най-добър филм

Кристиан е уважаван куратор в музей за съвременно изкуство. Разведен е, но е отдаден баща на двете си деца, кара електромобил и подкрепя добрите каузи. Следващото му шоу е артинсталацията „Квадратът“. Понякога се оказва трудно да живееш според собствените си идеали: телефонът на Кристиан е откраднат, а реакцията му го вкарва в неудобни ситуации. Междувременно PR агенцията на музея представя една неочаквана кампания за „Квадратът“. Отзвукът е грандиозен и запраща Кристиан в екзистенциална криза.

 

22 април, неделя, 19.00 ч.

ПОТАПЯНЕ (SUBMERGENCE)
Германия-Франция-Испания-САЩ, 2017, 112 мин.

РЕЖИСЬОР Вим Вендерс
СЦЕНАРИЙ Ерин Дигнам, по романана Джонатан Ледгард
ОПЕРАТОР Беноа Деби
МУЗИКА Фернандо Веласкес
С УЧАСТИЕТО НА Алисия Викандер, Джеймс Макавой, Селин Джоунс
ПРОДУЦЕНТ Камерън Ламб

„Потапяне“ е любовна история, която ни представя напълно различните светове на двамата главни персонажи – Даниел Флиндърс (Алисия Викандер) и Джеймс Мор (Джеймс Макавой). Те се срещат случайно в отдалечен хотел в Нормандия, където и двамата се подготвят за своите опасни мисии. Влюбват се почти насила, но скоро осъзнават, че са срещнали любовта на живота си.
Джеймс работи за Британските тайни служби и трябва да замине на мисия в Сомалия, за да издири източник, който има информация за атентатори самоубийци в Европа. Даниел „Дани“Флиндърс е биоматематик. Тя работи на голяма дълбочина по проект, чиято цел е да докаже теорията ú за произхода на живота на нашата планета.
Скоро двамата се разделят. Джеймс е взет за заложник от джихадисти и няма как да се свърже с Дани, а тя трябва да се гмурне до дъното на океана, без да знае дали Джеймс е жив...