Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Акценти

Карта на специално обособените паркингиОбщина Ловеч представи карта на специално обособените паркинги за превозните средства на посетителите на Lovech Rock Fest 2016. Феновете на "твърдата" музика ще могат да използват паркинга за автомобили със следните GPS координати: 43°08’47,3’’ N и 24°42’47,9’’ E. Паркоместата за двуколесните машини могат да бъдат намерени на координати: 43°08’30,0’’ N и 24°42’55,2’’ E.

 

 

На 22 и 23 Септември ще бъде възобновен рок фестивалът в Ловеч, който ще се казва „Lovech Rock Fest

Цялата програма за Lovech Rock Fest 2016  по дни и часове:

22 септември

16:30 отваряне на вратите
17:30-18:15 
SCARLET AURA
18:30-19:15 КОНКУРЕНТ

19:45-21:00 AXXIS
21:30-23:00 PRETTY MAIDS

23 септември

16:30 отваряне на вратите
17:30-18:15 AN THEOS
18:30-19:15 КИКИМОРА
19:45-21:00 RAGE
21:30-23:00 UNISONIC

 

AXXIS„AXXIS“ е германска хеви метъл група, създадена в Дортмунд през 1988 г.Членове на бандата са Бернхард Вайс – вокали, Хари Ойлерс – синтезатор, Роб Шомакер - бас китара, Алекс Ланденбург – барабани, Марко Вриидт – китара. Музиката им е базирана на традиционните хеви метъл и рок течения от 70-те и 80-те години на двадесети век, като те успяват да намерят свой собствен стил, развиван от многобройните им изпълнения на живо. Уникалният глас на Бернхард Вайс допринася за успеха на групата.

 

 

 

 

RAGE„RAGE“ е германска хеви метъл група основана от Петер  Вагнер през 1984 г.

През 1984 г., RAGE се формира под името Avenger. След издаването на дебютния си албум  през 1985 групата сменя името си на RAGE, защото вече има друга група в Англия, която използва същия псевдоним. Първият албум, който издават под новото име е през 1986 г.

Настоящите членове  са Peter "Peavy" Wagner – вокали и бас, Marcos Rodriguez – китара и вокал и Vassilios "Lucky" Maniatopoulos - ударни и вокал.

С многобройните участия на фестивали в цяла Европа това лято, както и турнетата на групата планирани за през есента на 2016 г. бандата ще отбележи една от най-натоварените и най-успешните години в историята си.

SCARLET AURA„SCARLET AURA“ е румънската група, която все още с името Aura разтопи сърцата на българската публика през 2014 г., когато спечелиха гласуването на публиката в първото издание на черноморски рок-конкурс "Битката на бандите". След този голям успех, групата е имала много големи концерти в страната ни, с което те декларират, че „имат най-верните и красиви фенове“

Бандата AURA става Scarlet Aura след подписване на договор с промоутърска агенция за метъл музика от Лондон, която ги съветва да изберат уникално име. След дълго проучване избират  Scarlet Aura.

Scarlet Aura ни изненада за пореден път, когато Tarja Turunen обяви на официалния си сайт, че румънският групата ще се присъединят към нея в девет концерти заедно Angra и Vision.

В момента Scarlet Aura е в състав: Aura Danciulescu – вокал, Михай Danciulescu - соло китара и вокал, Каталин Унгуряну – бас-китара и вокал и Матиас Клаус – ударни.

AN THEOS"AN THEOS" е създадена през пролетта на 2010 г. Първата стъпка на групата е да подпише договор с "Rusidava Management". Агенцията, която помага на групата да „пораснат“ и да реализират много успешни концерти.
На 20 април 2013 г. "An Theos" пусна първия сингъл "Chemarea Strabunilor". Първият албум ще бъде издаден на 1-ви октомври 2016. 
Групата има изяви в Румъния, Италия, Чехия, Унгария и България.
"An Theos" е в състав: 
Еimas Lamya - вокал 
Florin Costachita - вокал
Gabi Андрей - соло китара / бек вокали 
Teddy Bejenaru - ритъм китара 
Tudor N. - бас 
Мelissa Ünal - клавиатури 
Irina Movileanu - виола 
Tudor U. - барабани 

КОНКУРЕНТКОНКУРЕНТ е българска рок групи основана през 1986 г. от Емил Анчев. Тя една от водещите рок групи в нашата страна с многобройни участия на живо, телевизионни изяви, радио изяви и интервюта за пресата. Едни от най-известните български рок музиканти са започнали кариерата си с групата.  Имат издадени 7 албума. Те са били предпочитана група за съпорт на световни имена като: WHITESNAKE, TOTO, DIO, DEEP PURPLE, GLEN HUDHES, URIAH HEEP, SCORPIONS, IRON MAIDEN и др., а през 2010 година беше избрана лично от екипа на AC/DC да свири пред легендарната група в София и Букурещ. Концерта в София и до днес държи рекорда за най-посетен концерт в България със 75 000-хилядна публика.

 

КИКИМОРАКИКИМОРА е българска група създадена през 2011 г. от Николо Коцев. Те са прогресивна хардрок банда, която създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок. Нейната основна философия е: "да стоим здраво стъпили на земята, да бъдем гъвкави и свирим за публиката, да останем верни на идеала за високо инструментално и вокално майсторство и уникално въздействие с всeки концерт ". Затова и текстовете на песните им са ориентирани към същинските проблеми на нашето съвремие.
Групата участва в много концерти с различни симфоничния оркестри.

През 2015 г. групата издава първия си албум. Концертира из страната и участва в съвместни изяви с гост-солисти - Джо Лин Търнър, Дуги Уайт и Йорн Ланде. Осъществяват концерт със Симфоничен оркестър - Сливен, като наблегна както на авторска музика, така и на произведения от Верди, Пучини и Бизе.

В състава на КИКИМОРА са:

Николо Коцев - китара

Александър Атанасов - вокал

Николай Тодоров - ударни

Николай Цветков - бас

Антоний Георгиев (гост музикант) - клавишни

 

PRETTY MAIDS ЩЕ „ЗАБИВАТ“ НА LOVECH ROCK FEST на 22 Септември 2016 г.

PRETTY MAIDSВ първата фестивална вечер от Lovech Rock Fest ще вземат участие музикантите от PRETTY MAIDS. Те са датска хард рок / хеви метъл група от Хорсенс, Дания. Създадена през 1981 г. от Ronnie Atkins и Ken Hammer. Нейни членове са: Allan Tschicaja – барабани, Kenneth Hansen – китара, Rene Shades – бас-китара, Ronnie Atkins – вокал. Датските хард рок/хеви метъл ветерани за трети път ще са в България, като през 2014 г. са били част от Kavarna Rock.

Групата е свирила с банди като BLACK SABBATH, WHITESNAKE, DEEP PURPLE, ALICE COOPER, SAXON и METALLICA.

В следващите дни се очаква обявяването на две български и две румънски групи, които ще се включат в инициативата.

Теренът на бившата казарма ще бъде превърнат в малък фестивален град, където ще има определено място и за палатков лагер за феновете.

 

UNISONIC СВИРЯТ НА РОК ФЕСТА В ЛОВЕЧ на 23 Септември 2016 г.

 

UNISONIC

В началото на годината кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев, обявиха че в Ловеч отново ще се проведе рок фестивал. Двамата тогава обявиха, че програмата предвижда да се включат две български групи, две румънски групи, два ко-хедлайнера и два хедлайнера. Днес стана ясно, че единият хедлайнер ще е  групата на Майкъл Киске - Unisonic, за които това ще е второ гостуване в България, след като бяха част от Kavarna Rock 2015.

Unisonic са немска хард рок група основана на 10 Ноември 2009 от бившия певец на Helloween – Майкъл Киске, заедно с Денис Уорд и Коста Зафириоу от Pink Cream 69. По-късно към тях се присъединява и Манди Мейър от Gotthard. През 2011 към групата се включва и лидерът на Gamma Ray и съосновател на Helloween, Кай Хенсън. През 2012-а издават първото си EP Ignition (Запалване) последвано от първия им студио албум Unisonic през същата година. Вторият им албум  Light of Dawn се повявява през 2014-а. И двата им албума се представят добре в световните музикални класации.

 

Цените на билетите за Lovech Rock Fest са:

20 лева – еднодневен билет

30 лева  - двудневен билет

Билетите могат да бъдат намерени в мрежата на EVENTIM  в цялата страната: PICCADILLY, Office1Superstore, GERMANOS, OMV, TECHNOMARKET, TECHNOPOLIS, магазини НА ТЪМНО, USIT COLORS, книжарници Booktrading, НДК, Книжен център Greenwich, Мюзик център – Пловдив, Туристически Информационен Център - Ловеч (в Покрит мост), на касата на ловчанско читалище "Наука-1870", както и онлайн на www.eventim.bg

Генерални спонсори

Генерални спонсори

Със съдействието на

 

 

 

 

Медийни партньори

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител