Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Народно читалище „Светлина-1927 г.“ – с. Лисец

Адрес: с. Лисец, община Ловеч

Председател: Ненчо Колев 

Секретар: Светлана Георгиева
Телефон за контакти: 0876033100
E-mail: chit.svetlina1927g.s.lisets@gmail.com
 

НЧ „Светлина -1927 г.“ с. Лисец разполага с голяма сграда на два етажа, заемаща 379 кв. м. площ. Има заседателна зала с 20 места и салон с 220 места. На втория етаж е библиотеката и интернет залата. 4 компютъра са на разположение на свободен достъп до интернет и един работен в салона за репетиции и изяви. През 2011 г. сградата на читалището е основно ремонтирана по проект на Програма за регионално развитие.

 

Дейности: НЧ „Светлина -1927 г.“ с. Лисец от 1954г. развива организирана художествена самодейност. Към читалището са сформирани мъжко трио с ръководител Младен Христов, певческа група „Щурци и славеи” и танцова формация „Слънце”. Днес в любителското творчество участват над 50 деца, подготвени от по- големите си колеги и образуват група за народно пеене, формации за народни и модерни танци за по- малки и за по- големи. Много са и децата, които посещават клубовете по интернет и изобразително изкуство.

 

Работа по проекти, спечелени проекти, конкурси:

2014 – Спечелен конкурс на Община Ловеч „Озвучителна техника”

 

Награди: Групови и индивидуални грамоти за участие във фестивали и надпявания на певческата група. Първо място на национален певчески конкурс в гр. Копривщица.