Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Арт-инсталация от 100 ключа осъществиха децата на село Горан, Община Ловеч

ÐÑÑ-инÑÑалаÑÐ¸Ñ Ð¾Ñ 100 клÑÑа оÑÑÑеÑÑвиÑа деÑаÑа на Ñело ÐоÑан, ÐбÑина ÐовеÑ

С построяването на арт-инсталация от 100 ключа, под звуците на „ Болеро” от Равел, беше осъществена последната дейност от проект „ Ключ арт”, изпълняван от  НЧ „Христо Ботев – 1927 г.” – с. Горан.

Проектът, финансиран от общински фонд „ Култура”,  беше насочен към смислено запълване на времето с интересни дейности на децата от селото, които пребивават при свои роднини, баба, дядо през лятната ваканция.

Проектните дейности стартираха още през месец юни, след края на учебната година и завършиха през месец септември, малко преди да започне новата учебна година. Децата имаха възможност да отворят няколко ключа – към красотата, като посетиха художествената галерия в Плевен и изработваха красиви сувенири от гипс. След това отвориха „ключа към доброто“, като участваха в акции по почистването на парка и подреждането на библиотеката на читалището, после – „ключа към знанието“, като посетиха интерактивния музей на индустрията в Габрово. Имаше и „ключ към щастието“ - чрез съвместна организация, заедно с Пътна пълиция при ОД на МВР – гр. Ловеч, се проведе велосъстезание с много награди за участниците. А „ключът към успеха“ беше проведена среща с кмета на Ловеч – г-жа Корнелия Маринова.

За изработването на 100 ключа в най-различни форми, цветове и размери, взеха участие най-вече децата, които искрено се забавляваха по време на целия проект, бяха активни, включени и удовлетворени в края му.

Екипът по проекта благодари на всички деца и родители, които взеха участие във всяка от дейностите. На финалното събитие, а именно построяването на арт-инсталацията от ключове присъстваха заместник кметовете на община Ловеч – г-жа Ивелина Радевска и г-н Венцислав Христов.  

Организаторите  пожелават успешна нова учебна година и обещават нови изненади през следващото лято!  

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия