Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Безплатна рибена чорба за Никулден бе раздадена в Ловеч

ÐезплаÑна Ñибена ÑоÑба за ÐикÑлден бе Ñаздадена в ÐовеÑ

Безплатна рибена чорба и питка получи всеки гражданин на Ловеч, който дойде на 6 декември, Никулден, пред катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий" в центъра на града. Преди това свещеноиконом  Любомир Казашки отслужи света литургия в приземния параклис „Въведение Богородично". На нея присъстваха много вярващи, сред хората бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов.

Никулден - хубавият празник на рибари, моряци и банкери, се почита от целия български народ на 6 декември – ден на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, покровител на моретата. Както всяка година, и сега Домашният социален патронаж в Ловеч се беше погрижил за никулденското ястие. То бе приготвено от близо 20 кг риба, предоставена от общината. Казанът с чорба стига за 130 порции.

В началото на ритуала рибеният курбан бе осветен от отец Михаил Ковачев. Кметът Корнелия Маринова поздрави събралите се хора, като припомни значението на Свети Николай Мирликийски Чудотворец и пожела здраве на жителите и успехи на града.

По-рано кметът Корнелия Маринова отправи лично поздравление към имениците, в което се казва: „Това е празник на побеждаващите и правещите чудеса хора. И Вие без съмнение принадлежите към това семейство. Това е общност на победители, които с лекота и бодър дух постигате целите! Носете със здраве своето името!“

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч