Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Час за здраве проведе Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества в ОУ „Панайот Пипков“ в Ловеч

Час за здраве проведе Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества/ПИЦ/ към Община Ловеч в ОУ „Панайот Пипков“  с ученици от 7 клас. Поводът е Световният ден на здравето с основна тема “Вредата от наркотиците върху човешкото тяло“.

Целта на мероприятието е  превенция на факторите, създаващи риск за здравето на младите хора и в частност вредата от приема на наркотични вещества.  

Тинейджърите участваха в дискусия по иновативния метод „Световно кафене“ , разпределени в няколко групи обсъждаха теми: “Внимание! Наркотиците разрушават витамините и минералите“, „Рискове при употреба на марихуана, алкохол, амфетамини“, „Опасни комбинации“. Те получиха информация за най-често предлаганите наркотични вещества на улицата и въздействието им върху човешката психика и организъм. Разбраха, че редовната употреба на марихуана в пубертета увеличава значително риска от увреждане на паметта, концентрацията и психичното  здраве.

Учениците показаха сериозно отношение към темите  от съвременния живот и оживено  дискутираха.  В края на инициативата младежите записаха на флипчарт „Днес аз научих…….“, с което  екипът от ПИЦ изпита гордост и истинско удовлетворение от свършената работа!