Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Читалище „Просвета 1906 г.“ в Дойренци отбеляза 110 годишен юбилей

ЧиÑалиÑе âÐÑоÑвеÑа 1906 г.â в ÐойÑенÑи оÑбелÑза 110 годиÑен Ñбилей

Хубав празник на площада имаше днес, 10 септември, в село Дойренци, община Ловеч. Местното читалище „Просвета 1906 г.“ отбеляза тържествено 110 години от създаването си.

Удоволствие е за мен от името на читалищното настоятелство да ви благодаря, че уважихте юбилейното ни тържество и да се поздравим с годишнината, обърна се към множеството  Емилия Лакова- Крачунова, председател на Управителния съвет НЧ „Просвета 1906 г.“

На събитието присъстваха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, областният управител Ирина Митева, заместник- кметът инж. Ивелина Радевска, много местни жители и гости от съседните села.

„Богатата история на читалището пренася през годините духа, културата, красотата, емоциите на няколко поколения местни хора. Дойренци е село с традиции – тук се е издавало вестник през 30-те години, има литературни и театрални самодейци, състави. И аз се радвам, че те са живи и днес“, изтъкна в поздравлението си кметът Корнелия Маринова. Тя връчи красиво цвете и поздравителен адрес на председателя на читалището Емилия Лакова.

Тържеството продължи с богата фолклорна програма и народни хора.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111