Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Читалището на Йоглав спечели Голямата награда на Националния конкурс за хумористичен фолклор „Усукано по килифарски”

ЧиÑалиÑеÑо на Ðоглав ÑпеÑели ÐолÑмаÑа нагÑада на ÐаÑÐ¸Ð¾Ð½Ð°Ð»Ð½Ð¸Ñ ÐºÐ¾Ð½ÐºÑÑÑ Ð·Ð° ÑÑмоÑиÑÑиÑен ÑÐ¾Ð»ÐºÐ»Ð¾Ñ âУÑÑкано по килиÑаÑÑкиâ

Народно читалище „Пробуда 1926 г.” с. Йоглав представи община Ловеч на Втория национален конкурс за хумористичен фолклор „Усукано по килифарски” на 27.08.2016 г. в гр. Килифарево.

Самодейците от фолклорна група „Югла” с ръководител Еленка Щерева участваха с  пъстра хумористична програма, която впечатли професионалното жури и всички присъстващи. Програмата включваше весели песни, закачливите изпълнения на Георги Линджов със съпровод на тамбура и разиграване на кукли, хуморески на 77-годишната разказвачка Даца Филипова, както и красиви автентични носии. Всичко това донесе на групата не само заслужени грамоти за участие, а и най-голямата награда – специалната награда на Кмета на гр. Килифарево за цялостно участие – диплом и парична премия.

Конкурсът се организира от НЧ „Напредък 1884”, Община Велико Търново и Кметство Килифарево и е елемент  от програмата на празника на град Килифарево, който се провежда всяка година около голяма богородица /по стар стил/. Целта на конкурса е популяризиране, запазване и обогатяване на българската национална култура и традициите на българина чрез хумористични песни, танци, обичаи и речев фолклор.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч