Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Читалището в ловешкото село Стефаново отбеляза 95 години

ЧиÑалиÑеÑо в ловеÑкоÑо Ñело СÑеÑаново оÑбелÑза 95 години

Народно читалище „Съгласие 1928 г.“, с. Стефаново, община Ловеч, през почивните дни отбеляза своята 95-годишнина. Пред дейците беше припомнена традицията – от създаването през развитието на читалището до днес. Това съобщават организаторите.

В двора на черквата „Рождество Пресвета Богородица“ , построена през 1882 г., имаше фолклорни изпълнения на формация „Балкански огън“ с весели народни хора и танци. Приготвен беше и обяд с празнична торта.  

Настроението се повиши, когато към читалищните членове се присъединиха доброволците от Сдружение „Зелен“. Всички се насладиха на истинско сдружаване на младостта и зрелостта.   Непринудено се извиха български хора и се запяха български песни, ентусиазирано разучени от иностранните гости на тържеството.

С тази проява стефановчани за пореден път показаха подкрепата и доверието си към родното огнище, към културната памет и живия огън, запален преди 95 години, а също и вярата , че той ще гори и през идните столетия.

Читалището е организатор на редица празници, тържества, седянки. В библиотеката жителите на селото намират търсената  книга. През 2010 г. е извършен външен ремонт на сградата. Работа по проекти, има спечелен проект към МК за допълваща субсидия и са ремонтирани гримьорните.

 

Община Ловеч, пресцентър

09.10.2023 г.
 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч