Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Делегация на Община Ловеч посети побратимения град Калиш, Полша

ÐелегаÑÐ¸Ñ Ð½Ð° ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ  поÑеÑи побÑаÑÐ¸Ð¼ÐµÐ½Ð¸Ñ Ð³Ñад ÐалиÑ, ÐолÑа

Делегация от Ловеч в състав Петър Цолов, председател на Общинския съвет, и Даниел Колев, заместник-кмет на общината, беше на посещение в побратимения град Калиш, Полша. Посещението от 9 до 12 юни 2022 г. стана по полска покана и заради Деня на града  - 11 юни. Сред гостите бяха още партньори от Хам (Германия), Престън (Великобритания), Ла Лувиер (Белгия), Мартина (Словакия), Дайк ан Ваард ( Кралство Холандия), Омон (Франция) ) и Камянец-Подолски (Украйна).

Всички делегации имаха среща с кмета на град Калиш Кристиан Кинастовски (Krystian Kinastowski), както и участие в тържествена сесия на Общинския съвет на Калиш.

Една от атракциите бе провеждането на 17-ата европейска стрелба за спечелване на Сребърната лилия на Свети Йосиф. Благотворителното състезание по стрелба по мишени бе обявено в  полза на украинския град Камянец-Подолски.

Програмата за празнуването на дните на Калиш включваше много събития -  премиерата на филма „Душата, въплътена в пианото“, пътуване с исторически автобус, засаждане на дръвчета в парка, посещение в Гимназията по изящни изкуства, посещение на изложбата в кметството. Интересна проява беше интронизацията на крал на Калиш от Братството на петела, последвана от концерт на филхармоничния оркестър на града.

Калиш е важен културен център с много театри, музеи, филхармонии, художествени галерии, организират се фестивал за театър и Международен фестивал на джаз пианисти. По данни на статистиката на Полша към 31 декември 2020 г. градът е обитаван от 99 106 жители. Покровители на Калиш са Св. Пасхалис Байлон и Св. Йозеф.

Община Ловеч, пресцентър

14.06.2022 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч