Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Делегация от побратимения Ерфурт пристигна в Ловеч с дарение от две коли (Снимки)

ÐелегаÑÐ¸Ñ Ð¾Ñ Ð¿Ð¾Ð±ÑаÑÐ¸Ð¼ÐµÐ½Ð¸Ñ  ÐÑÑÑÑÑ Ð¿ÑиÑÑигна в ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ñ Ð´Ð°Ñение Ð¾Ñ Ð´Ð²Ðµ коли (Снимки)

Делегация от побратимения град от Ерфурт, Германия, пристигна в Ловеч на 12 май 2022 вечерта. На следващия ден гостите се срещнаха с кмета Корнелия Маринова и със заместник-кметовете Венцислав Христов и Даниел Колев.

Петчленната група се води от Михаел Хаун - член на борда на Спестовната каса в Ерфурт. В делегацията е и г-жа Симон Крафт, дългогодишен ръководител на протокола и международните отношения в побратимения град.

Непредвидени обстоятелства са попречили на главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн (Andreas Bausewein) да пътува за Ловеч. Той е изявил желание да дойде през лятото, за което кметът Корнелия Маринова каза, че винаги е „Добре дошъл“.

Гостите са у нас по повод Празника на града и докараха поредното дарение за общината - леки автомобили Пежо 208 и VW UP.  Документите за дарение бяха предадени на заместник-кмета Венцислав Христов и на Валерия Баръмова, началник отдел "Здравеопазване, социални и младежки дейности и спорт". Единият автомобил ще обслужва социалните домове, а другият ще направи по-мобилни служителите на „Контрол и сигурност“.

В кабинета на кмета се проведе приятелски разговор като между стари познати относно съвременната международна обстановка и посрещането на бежанци от Украйна.

Срещата приключи с размяна на протоколни подаръци. След това германските гости посетиха завода за автомобилни части „VOSS Automotive“ в Баховица, Дневният център в кв. „Здравец“ и Крушунските водопади. В събота делегацията ще наблюдава Петия фолклорен фестивал „Люлякова ръченица“ на площад „Тодор Кирков“.

Делегацията ще отпътува обратно за Германия на 15 май 2022 г.

Община Ловеч, пресцентър

13.05.2022 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител