Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Делегацията на Община Ловеч се прибра от гостуване в Черна гора

Делегацията на Община Ловеч се прибра от гостуване в град Колашин, Черна гора. Както съобщихме, там в дните 8 – 11 септември гостува Танцовата формация  "Балкански огън" от  НЧ "Бяла Анаста - 2016" –Ловеч. Представянето на нашите танцьори е преминало при много голям успех. Освен съвместни концерти с местни изпълнители, беше открита фото изложба "Градовете разказват" и се проведоха разговори с Милосав Булатович, президент на община Колашин.

„Особено ще се учим от успешния опит на Ловеч в усвояването на европейските фондове. Препоръчвам също на младите хора от Колашин и околностите да обмислят да учат в България, защото това са учебни учреждения с европейско качество“, каза Милосав Булатович.

Последния ден ловешката делегация, водена от Венцислав Христов, заместник-кмет на Община Ловеч, беше в българското посолство в Подгорица и бе приета от Меглена Плугчиева, посланик на България в Черна гора. В разговора участваха още Милосав Булатович  и Борис Христов, приятел на Ловеч.

Сред обсъдените теми е била идеята за провеждането на съвместен форум между представителите на бизнеса от градовете Ловеч и Колашин.

Община Ловеч получи като подарък от Меглена Плугчиева две книги -“Черна гора и България“ и „Отношенията между България и Черна гора“, в които  съавтор е българинът Борис Христов. Книгите ще бъдат подарени на Регионалната библиотека „Проф. Беньо Цонев“.

Ловеч и Колашин са побратимени градове от 14 юли 2019 год.

Ловешкото гостуване  е отразено и на сайта на Община Колашин. Виж ТУК