Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Ден на розовата фланелка се проведе в училищата в Ловеч

Ден на розовата фланелка се проведе в училищата в Ловеч

Всяка година, в последната сряда на февруари отбелязваме международния Ден за борба с училищния тормоз, който е познат също и като „Ден на розовата фланелка“.

Под надслов „Избираме да бъдем приятели“ премина днешната кампания, организирана от Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните към Община Ловеч /МКБППМН/.

В мероприятието участваха 12 училища: ОУ „ Проф. Димитър Димов“, ОУ „Христо Никифоров“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Ловеч, „ОУ „Васил Левски“, ОУ „Панайот Пипков“, СУ „Тодор Кирков“, СУ „Св. Климент Охридски“, ПГМЕТ, ППМГ, ПГИТУ, ПЕГ „ Екзарх Йосиф I“ и НПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“.

В кампанията, която се проведе в ОУ „Панайот Пипков“ се включи и сдружение „Граждански инициативи“, с които за пета поредна година провеждаме игри и тренинги за толерантност.

Целта на събитието е младите хора да изразят своето безкомпромисно отношение към тормоза в училище, да усвоят начините за справяне с него и да изкажат своята съпричастност към световната кауза за борба срещу насилието.

Мероприятието доказа, че децата могат да бъдат активни, отговорни и стремящи се към уважение един към друг.

Тази инициатива започва през 2007 година, когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който е тормозен заради това, че е дошъл на училище с розово поло.

Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден ги раздават на всички в училище, на тези, които имат куража да се включат. А те се оказали много.

„Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 година е бил само на 17 години.

Връзка към http://www.lovech.bg/bg/obshtinsko-radio-lovech
Връзка към http://www.lovech.bg/bg/natsionalna-programa-za-energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi
Връзка към http://www.solvit.government.bg
Връзка към https://www.eufunds.bg/index.php/bg/
Връзка към /bg/energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi