Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

„Деца на колела“ в Ловеч за трета поредна година

âÐеÑа на колелаâ в ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð·Ð° ÑÑеÑа поÑедна година

За трета поредна година в Ловеч ще се проведе велосъстезанието за деца и младежи „Деца на колела“. По традиция събитието се провежда малко преди старта на новата учебна година и има за цел да събере всички запалени млади колоездачи в интересна надпревара сред природата.  

 

„Деца на колела“ ще се проведе на 10-11 септември, като част от спортния календар на града. Събитието се финансира се изцяло от община Ловеч, а участието в него е напълно безплатно.  През последните години в състезанието се включват близо стотина участници от цяла България на възраст от 4 до 18 години, а целта на организаторите е тази година участниците да са още повече.

 

Състезанието се провежда в емблематичния за града парк Стратеш по специално изградено трасе за спускане. Трасето е с дължина около 1 километър и е изпълнено с разнообразни елементи, като скокове, виражи и други естествени и изкуствени препятствия. За най-малките участници на възраст от 4 до 7 години се подготвя отделно трасе с дължина около 300 метра с лек наклон и без трудни, технични участъци.

 

В състезанието могат да се включат всички желаещи на възраст от 4 до 18 годишна възраст, като е необходимо да се регистрират предварително онлайн тук: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSen020pmZCemVdHE-ZaFNzI4PYzLRo5tlualmFXTdq__hephQ/viewform

или направо на място в отредените часове за регистрация. Задължително условие за всички участници е да карат с каска и да имат необходимата екипировка.

 

Тази година състезанието е включено и в календара на Българския колоездачен съюз, като трети кръг от Българските Детски Байк Серии и се очаква в него да се включат някой от младите надежди на родното колоездене. 

 

ПРОГРАМА:

Събота, 10 Септември

12:00 – 18:00 – Оглед на трасето

16:00 – 18:00 – Регистрация

 

Неделя, 11 Септември

8:00 – 10:00 – Регистрация

9:00 – 11:30 – Тренировка

11:00 – Състезание деца 4-6 годишни

12:30 – Квалификация

15:00 – Финали

17:00 – Награждаване 

 

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч