Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Девет отбора в международния турнир по минихандбал на 12 май в Ловеч

ÐÐµÐ²ÐµÑ Ð¾ÑбоÑа в междÑнаÑÐ¾Ð´Ð½Ð¸Ñ ÑÑÑÐ½Ð¸Ñ Ð¿Ð¾ миниÑандбал на 12 май в ÐовеÑ

На 12 май, неделя, в Спортна зала – Ловеч, ще се проведе международен турнир по минихандбал за момчета и момичета до 10 години. Организатор е Хандбален клуб „Осъм“ – Ловеч, с финансовата подкрепа на Община Ловеч.

В турнира ще вземат участие девет отбора - представители на седем хандбални клуба и едно училище. Това са отборите на „Борче Биелина“ (Босна и Херциговина), четири клубни формации на домакините ХК „Осъм“ и ХК „Ловеч 98“ и по една клубна формация на ХК „Левски“ - гр. Левски, ХК „Нове“ - Свищов, ХК „Полюс“ - Плевен, както и отбор на СУ „Тодор Кирков“ - Ловеч.

Съгласно регламента на турнира деветте клубни формации са разделени чрез жребий в две групи, в които ще изиграят срещите помежду си по системата всеки срещу всеки. Времетраенето на срещите, които ще се играят едновременно на две игрища, е две полувремена по 10 минути.

Съобразно възрастовите особености на подрастващите хандбалисти в тези двубои ще присъства състезателният елемент на играта, но няма да има победители и победени, респективно - крайно отборно класиране.

Турнира ще открие в 10:00 ч. в спортната зала кметът на Ловеч Страцимир Петков. Награждаването и закриването по програма е в 13:30 ч. Отборите ще получат награди и купи, а всички състезатели - медали, осигурени от Община Ловеч.

Турнирът е включен в Спортния календар на Община Ловеч за 2024 г. Миналата година в надпреварата взеха участие 12 отбора от България с над 150 деца.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч