Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Днес ловешките села Стефаново и Дренов празнуваха

ÐÐ½ÐµÑ Ð»Ð¾Ð²ÐµÑкиÑе Ñела СÑеÑаново и  ÐÑенов пÑазнÑваÑа

Голям и пъстър празник се проведе в архитектурния  резерват Старо Стефаново, община Ловеч, на 23 септември 2023 г. Тази година традиционният събор събра предимно млади хора  в  двора на черквата „Рождество Пресвета Богородици“ , построена през 1882 г.

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави множеството. Заедно с Иван Джуров,  кметски наместник  на  село Стефаново, поднесе цветя на паметника на загиналите във войните.“Няма случай, в който да дойда тук и да не се поклоним пред героите и техния паметник тук. Ние на практика сме продължители на тяхното дело. Горда съм, че село Стефаново пази традициите и всички ние сме носители на автентично българското“, каза в обръщението си  кметът на Ловеч. На Иван Джуров беше връчен поздравителен адрес и живи цветя.

Съборът започна с освещаване на агнешката курбан чорба,  раздадена на близо 400 присъстващи. Пищната програма продължи с концерт на Представителен фолклорен ансамбъл "Шевица" от София. Организирани бяха  и сергии, от които присъстващите можеха да си закупят продукти, произведени от местните хора.  Извиха се и народни хора в двора на черквата. Събитието събра много приятели, роднини, набори и гости  от близо и от чужбина.

По-рано през деня кметът Корнелия Маринова поздрави и празнуващите в село Дренов, като им пожела здраве и сполука. На  кметския наместник Светлана Недялкова тя връчи поздравителен адрес и живи цветя. В програмата участваха  местната вокална група „Бодър дух“ и състави от околните села.

Община Ловеч, пресцентър

23.09.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч