Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Днес сме на Десетото юбилейно издание на фестивала "Младите в театъра" в Ловеч, за което трябва да се поздравим!

ÐÐ½ÐµÑ Ñме на ÐеÑеÑоÑо Ñбилейно издание на ÑеÑÑивала "ÐладиÑе в ÑеаÑÑÑа" в ÐовеÑ, за коеÑо ÑÑÑбва да Ñе поздÑавим!

Въпреки прекъсванията през годините, днес сме на Десетото юбилейно издание на фестивала "Младите в театъра" в Ловеч, за което трябва да се поздравим! Това се казва в специалното поздравление на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова до участниците във фестивала, който се провежда в Драматичен театър Ловеч от 1 до 8 октомври.

Кметът на Ловеч припомня, че на първото издание през 1985 г. тогавашните млади режисьори са се обявили срещу „мъртвия“ театър на по-възрастните си колеги. „Надявам се тази искра на вечното обновяване да е жива и днес. Защото няма по-живо изкуство от театралното, в което не просто се играят роли, а се изисква да се живее, да изгориш на сцената.“, се казва още в посланието, което бе прочетено на откриването от директора на театъра Цвятко Стоилов.

Десетото юбилейно издание на фестивала "Младите в театъра" 2017 започна в неделя с постановката „Оркестър Титаник“ от Христо Бойчев под режисурата на  Дамян Тенев, продукция на  ДКТ „Иван Димов“ Хасково. Спектакълът бе посетен и от заместник-кмета на Община Ловеч Венцислав Христов, който също поздрави директора на ловешкия театър за събитието.

Ловешките театрали участват във фестивала с „Олово“ на младата Ана Батева (Македония), пиесата се играе на 7 септември. Другите постановки в афиша са „Трудни за обичане“ от ДТ  Габрово с Мария Сапунджиева, „Бурунданга“ от ДГ Русе, „Една торба барут“ от ДТ Сливен, „Максимално“ от ДТ Габрово, „Италианки“ от Дарио Фо на ДКТ Пазарджик, „Малката баба Яга“ на ДКТ  Търговище (на 7 септември от 11 часа) и „Следобедни игри“ на ДТ Стара Загора. Билетите са по 6 и 8 лева, за детската пиеса 3 лева.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч