Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Другите за нас: Максим Ешкенази сравни по красота Ловеч с Флоренция

ÐÑÑгиÑе за наÑ: ÐакÑим  ÐÑкенази ÑÑавни по кÑаÑоÑа ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ñ Ð¤Ð»Ð¾ÑенÑиÑ

Световноизвестеният български диригент Максим Ешкенази сравни Ловеч с Флоренция. Това стана в предаването на Нова телевизия „На кафе“ на 29 юли 2021 г. Разговорът бе за енергиите Ин и Ян, трябва ли жена „да дирижира“ света, както и за отговорността ни към природата и красивите кътчета на България. Гостът наскоро посетил града край Осъм и останал много впечатлен:

„За първи път отидох в Ловеч и останах възхитен. Като погледнах моста и си викам – то все едно си във Флоренция, с тази река, с хълмовете нагоре, с крепостта. Не отстъпва на Флоренция. Красотата на Ловеч е невероятна, много красив град!“

Максим Ешкенази е роден на 21.06.1975 г. в София. Той  е диригент, преподавател, страстен летец, непораснало дете и неуморим мечтател, който живее на брега на Тихия океан. Музикален директор и диригент на "Pacific Symphony Youth Orchestra", ръководи още "Colburn Chamber Orchestra" и "Orchestra De Camera" в музикална консерватория "Колбърн". Завършил е Музикалното училище "Л. Пипков" и консерваторията. След 3-годишно обучение е приет в Университета в Южна Калифорния със специалност цигулка. На следващата година освен цигулка започва да учи и дирижиране. В Америка работи с един оркестър в Бейкърсфилд. Обича да кара самолет и е любител на парашутизма. Посещава курсове и за хеликоптер.

Основател на българския "Фортисимо Фест" и понякога дирижира концерти със Софийска филхармония, в които често представя непознати за българската публика произведения. Сред тях  "Серенада за цигулка и оркестър" от Ленард Бърнстейн, "Short Ride in a Fast Machine" на легендарния американски композитор Джон Адамс и и "Планетите" на Густав Холст.

Виж предаването след 2 мин.

https://youtube.com/watch?v=XRXsf_ZEeQo&feature=share

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж