Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Екип на китайската централна телевизия снима два дни в Ловеч

Ðкип на киÑайÑкаÑа ÑенÑÑална ÑÐµÐ»ÐµÐ²Ð¸Ð·Ð¸Ñ Ñнима два дни в ÐовеÑ

Екип на китайската централна телевизия CCTV4 беше два дни в Ловеч и вчера, 28.06.2017 г., направи обширно интервю с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Темите бяха развиващият се Ловеч, местните политики за насърчаване на инвестиции, какви проекти се реализират, туристическите и културните забележителности.

Поводът за гостуването бе изработване на трисериен телевизионен филм за възможностите  пред инициатива на китайските власти "Един пояс, един път", известна още като новият „Път на коприната“.

„Ние ще бъдем доволни, ако „Пътят на коприната“ премине през нашия „Покрит мост“, който е важен символ на връзките ни със света“, каза кметът Корнелия Маринова пред камерата.

Както е известно, Китай е готов да инвестира 124 милиарда долара в инфраструктурни проекти по няколко направления на „Пътя на коприната“. Освен това Пекин е готов да вложи други почти 800 милиарда долара в икономиките на държавите, участващи в инициативата.

Три серии са по 45 мин. всяка, те ще се излъчват по CCTV4 и по „Чайна глобул телевижън“, сателитна програма за Европа. Предполага се, че премиерата ще е през ноември т.г. Локациите за снимките в България обхващат София, Ловеч,  избата „Кастра рубра“ в с. Коларово (Харманли),  Плевен, Казанлък и  курорта Албена.

В Ловеч китайските журналисти  отделиха време за китайския завод „Грейт Уол“  в село Баховица, на средновековната крепост и на етнографския музей в Ловеч, където сред експонатите има запазено китайско ветрило от началото на 19 век.  Те бяха придружени от Илия Терзиев.

При срещата в приемната на Община Ловеч вчера журналистите се заинтересуваха какви са символите, изобразени върху знамето на Община Ловеч и с интерес изслушаха обясненията на кмета Корнелия Маринова.
 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител