Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Eкип на Софтуерния университет ще провежда безплатни обучения по програмиране в Община Ловеч

Eкип на СоÑÑÑеÑÐ½Ð¸Ñ ÑнивеÑÑиÑÐµÑ Ñе пÑовежда безплаÑни обÑÑÐµÐ½Ð¸Ñ Ð¿Ð¾ пÑогÑамиÑане в ÐбÑина ÐовеÑ

Eкип на Софтуерния университет (https://softuni.bg/) предприема мащабна инициатива – провеждането на безплатни обучения по програмиране в 38 града в цялата страна! Ловеч е един от тези градове, в които ще се проведе безплатното обучение “Основи на програмирането”.

Курсът е подходящ за напълно начинаещи, без възрастови ограничения, без значение от нивото им на опит. Неговата цел е да запознае обучаващите се с основните концепции от света на софтуерната разработка, както и да създаде у тях една силна основа, в случай, че желаят да продължат своето развитие в тази насока.

Кандидатстването (https://softuni.bg/apply) за обучението ще продължи до 28-ми септември (включително).

Курсът ще започне на 7 октомври и ще продължи 2 месеца. Мястото за провеждане на занятията ще е сградата на Община Ловеч  с подкрепата на Община Ловеч.

Мисията на Софтуерния университет е да предостави качествено и достъпно обучение на всички желаещи. Чрез този проект се дава шанс на всички хора без начални познания, без възрастови или каквито и да е ограничения, да се включат и да се докоснат до невероятния свят на програмирането!

Това е крачка напред към решаването на много значими обществени проблеми – младежката безработица и безработицата като цяло, недостига на квалифицирани кадри, липсата на подобни обучения в малките населени места.

Надяваме се образователната възможност, която се  предлага да бъде посрещната с интерес от всички жители, които имат желание да се развиват в тази сфера.

Приложен е и линк към нашата блог статия с информация за всички 38 града.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч