Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

ЕКИП ОТ ПИЦ ЗА БОРБА С НАРКОТИЧНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ТИЙНЕЙДЖЪРИ ОТ ПГМЕТ В ЛОВЕЧ ПРОСЛЕДИХА ЗАЕДНО ПЪТЯ НА ЗАВИСИМОСТТА

ЕКИП ОТ ПИЦ ЗА БОРБА С НАРКОТИЧНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ТИЙНЕЙДЖЪРИ ОТ ПГМЕТ В ЛОВЕЧ ПРОСЛЕДИХА ЗАЕДНО ПЪТЯ НА ЗАВИСИМОСТТА

Екип от Превантивно-информационния център (ПИЦ) в Ловеч представи на ученици от 10 и 11 клас анимационния филм „Пилето“. Анимацията е одобрена от МЗ за превантивна работа с ученици и е включена в Националната програма за превенция на употребата на наркотични вещества. Във филма се проследени четирите етапа по пътя на зависимостта - употреба, активно търсене, злоупотреба и зависимост. Целта на прожекцията е младежите да припознаят себе си във филма и да си направят необходимите изводи.

Скоростта на съвременния ритъм на живот е голяма. Стремим се да се включим в този ритъм и да бъдем част от важните за нас процеси. Понякога сме на гребена на вълната, а понякога тя ни помита със страшна сила. Ако сме емоционално устойчиви, с добра мотивация и подкрепящо обкръжение, лесно ще намерим силата да се изправим, но, ако нямаме достатъчно сили да излезем от рамката, една от формите на бягство, може да е алкохол и наркотични вещества. За да предотврати това екипът от ПИЦ информира по интерактивен начин учениците за четирите етапа на зависимост, младежите  разбраха причините и последиците при употреба на наркотични вещества, интересуваха се от актуалната дрога в града,  направиха трезв анализ  и ще продължат живота си по-силни, по-умни и с повече изводи.

Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества предлага безплатни консултантски услуги при употреба, злоупотреба и зависимост от алкохол, наркотици и други психоактивни вещества. Гарантирана анонимност. Сградата на Стоматологията, 3 етаж, тел. 068/601 367. Обърни се към ПИЦ  за компетентна помощ.

Връзка към http://www.lovech.bg/bg/obshtinsko-radio-lovech
Връзка към http://www.lovech.bg/bg/natsionalna-programa-za-energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi
Връзка към http://www.solvit.government.bg
Връзка към https://www.eufunds.bg/index.php/bg/
Връзка към /bg/energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi