Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Емоционална среща в Деветаки с първия човек, изкачил Монблан с трансплантирано сърце

ÐмоÑионална ÑÑеÑа в ÐевеÑаки Ñ Ð¿ÑÑÐ²Ð¸Ñ Ñовек, изкаÑил Ðонблан Ñ ÑÑанÑпланÑиÑано ÑÑÑÑе

Изключително емоционално премина срещата с Огнян Ганчев, първият човек изкачил връх Монблан с трансплантирано сърце. Събитието стана на 16 декември 2022 г. в село Деветаки, община Ловеч.

Срещата е организирана от Община Ловеч, кметството на селото и проект „Активни граждани“ в селата“ на Сдружение Деветашко плато.

Селското читалище се оказа тясно за жителите и гостите на Деветаки, които се запознаха с историята и каузата на Огнян. На срещата присъстваха Ива Таралежова, председател на Сдружението  „Деветашко плато“, Даниела Цанова, секретар на Община Ловеч, Диана Василева, кметски наместник на село Деветаки, много гости от селата на Сдружение „Деветашко плато“, както и от Троян и София.

В задушевна обстановка с горяща камина, топъл билков чай и вкусна баница и погача, домакините поздравиха всички гости, после разговаряха за донорството като кауза в живота на Огнян Ганчев.  Детелина Карапетрова, председател на читалището и член на „Деветашко плато“, подари на интересния събеседник икони с пожелание за здраве и нови покорени върхове.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч