Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

„Феникс“ грабна "Купата на кмета" в турнир по минифутбол в Ловеч

 âФеникÑâ  Ð³Ñабна "ÐÑпаÑа на кмеÑа" в ÑÑÑÐ½Ð¸Ñ Ð¿Ð¾ миниÑÑÑбол в ÐовеÑ

Отборът „Феникс“ грабна "Купата на кмета" в първото издание в турнир по минифутбол, провел се този уикенд (9 - 10 септември 2023)  на прекрасното спортно съоръжение “Красен Арена” в Ловеч. Купата бе връчена на победителите от кмета Корнелия Маринова.

В битката се включиха девет отбора и направиха истински футболен празник. Наградата за феърплей бе връчена на „Спартак“ - Угърчин. Новосформираният отбор показа добра игра и  организация и доказа, че феър плейът трябва да е водещ.  Те са добре дошли на Ловеч Супер Лига, пишат организаторите от Българска асоциация мини футбол (БАМФ) – Ловеч.

Традицията от последните месеци не бе нарушена и наградата за вратар на турнира бе връчена на Петко Иванов от „Феникс“ Прекрасната игра на „План Б“ в защитата логично доведе до отличието „защитник на турнира“  за Благовест Ботев.

Освен със своята дисциплина, отборът на „План Б“ показа и изключителна ефективност в предни позиции. Основна заслуга за това имаше Данислав Русков. Със своите голове, асистенции и сърцата игра той напълно заслужи отличието за „най-атрактивен играч“.

Поразяващият ляв крак на един от най-опитните състезатели в  „Аудиторията“, а именно Константин Генков, му донесе голмайсторския приз. Със своите 10 попадения той бе в основата на силното представяне на отбора.

Кой е звезда на турнира? Кой друг, ако не човекът за големите мачове и най-важните голове. Със сърцата игра, борба, опит и разбира се с решаващата дузпа на полуфинала и изключително важния гол на финала, Преслав Кочев заслужи званието.

Заводската селекция на ВОСС продължава да демонстрира своя прогрес. Момчетата на Тони Тошев отново демонстрираха хъс, ентусиазъм и желание за успех. Силите на младия отбор стигнаха до четвърто място в турнира.

Турнирът беше поредно силно представяне за отбора „Аудиторията“.  Той стартира със „запазената“ си марка, а именно загуба в първия мач. Веднага след това обаче се взеха в ръце и постигнаха три победи в групата си, което им отреди второто място. Така в полуфиналната среща се изправиха за пореден път срещу местния хегемон „Феникс“.

Мачът беше изпълнен с борба, качествени изпълнения и страсти, но завърши без голове в редовното време. Рулетката на дузпите отреди напред в надпреварата да продължи отборът на вечната птица, в последствие и спечелиха трофея.

„Аудитория“ постигнаха победа на дузпи, за да се класират на трето място на турнира.

"О, бейбе, бейбе", отборът на „План Б“, се завърна по терените след кратко отсъствие, но определено демонстрираха още по-добра и организирана игра. С четири победи от четири мача в груповата фаза, със страхотна победа на полуфинала, те  достигнаха до финал срещу „Феникс“. Там опитният и класен отбор на  „Феникс“ постигна победа и грабна купата.

Момчетата на Георги Ботев получиха много поздравления и пожелания за още много успехи в турнирите, организирани от БАМФ.

Без загуба, без допуснат гол в единственото си равенство и с наистина качествен футбол "Феникс" заслужено стана победител. С добра отборна игра, с много опит и с класни изпълнения от всеки, „пернатите“ надвиха всички по пътя си.

Екипът на БАМФ Ловеч изказва специални благодарности към Община Ловеч за гласуваното доверие и помощта, която ни указват да реализираме своите проекти и идеи. Те се надяват общинските структури в цялата страна да продължават да подпомагат и развиват този спорт.

Община Ловеч, пресцентър

11.09.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител