Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Граждани на Ловеч благодарят за автокиното с прожекция на филма „Петя на моята Петя“

ÐÑаждани на ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð±Ð»Ð°Ð³Ð¾Ð´Ð°ÑÑÑ Ð·Ð° авÑокиноÑо  Ñ Ð¿ÑожекÑÐ¸Ñ Ð½Ð° Ñилма âÐеÑÑ Ð½Ð° моÑÑа ÐеÑÑâ

Гражданите на Ловеч изразиха благодарност за безплатното автокино  с прожекция на българския игрален филм „Петя на моята Петя“, което стана на 10 август 2022 г.  на паркинга на магазин Лидл.

„Прекрасна лятна вечер на автокино в Ловеч. Благодарности на организаторите и поздравления за подбора на филма по повод предстоящият Ден на младежта и в чест на любимата на няколко поколения поетеса Петя Дубарова!“ Това написа във ФБ Йорданка Микова и получи над 200 харесвания за часове.

Прожекцията бе подарък за жителите и гостите на Ловеч по повод 12 август - Международен ден на младежта. Събитието е на Община  Ловеч и  Европейски информационен център Europe direct - Габрово.

Цялата програма до 12 август включва над десет различни събития, сред които кулинарен конкурс, състезания с велосипеди и тротинетки, баскетбол,  тенис на маса, демонстрации  и дискусии, игротека и дискотека.

12 август е обявен за Международен ден на младежта с резолюция на Общото събрание на ООН през декември 1999 г. и се отбелязва официално от 2000 година. Инициативата има за цел да насочи общественото внимание както към проблемите на младите хора, така и към постиженията и приноса им за политическото, социално-икономическото и културното развитие на глобално, национално и местно ниво. На този ден по целия свят се организират публични събития и кампании, насърчаващи участието на младежите във вземането на важни решения във всички области на обществения живот. В България празникът се чества от 2007 година.

Ето останалата програмата за Ловеч по дни и часове. На 11 август 2022 г. – четвъртък, от 17:00 ч.Информационна кампания по повод Международния ден на младежта с участието на членове на Общински ученически съвет Ловеч.  На площад „Екзарх Йосиф I“.

От 18:00 ч. Кулинарен конкурс с участие на хора от третата възраст и младежи. На площад „Екзарх Йосиф I“.

На 12 август 2022 г. – петък, от 10:00 до 13:00 ч. Състезания с велосипеди и тротинетки. Лятна игротека с DJ SPIRO - на площад „Екзарх Йосиф I“. Състезанията са с награден фонд. Записването за участие започва в 9:30 ч.

От 10:00 – 17:00 ч. Свободен достъп до баскетболни кошове и маса за тенис - на площад „Екзарх Йосиф I“.

От 10:00 до 17:00 ч. Демонстрация на симулационни очила, възпроизвеждащи ефект в следствие от употреба на алкохол и наркотични вещества - на площад „Екзарх Йосиф I“.                                                                                                              

От 16.30 ч. Демонстрация на доброволците от БЧК по Първа долекарска помощ - пред Община Ловеч.

19.30 ч. Дискусия на тема "Медийна грамотност" с кореспондента на БТА Даниела Балабанова - Градската  градина до беседката.

20.00 ч. "Заедно в ритъма" – дискотека на открито - Градската  градина до беседката. Организаторите си запазват правото за промени в програмата.

Организатори са Община Ловеч, „Европа директно“ - Габрово, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Ловеч, Превантивно-информационен център- Ловеч, РБ „Проф. Беню Цонев“,  Български червен кръст – Ловеч, Сдружение „Екомисия 21 век“.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител