Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

„Хесбургер“ откри новото си заведение в Ловеч, ще правят още едно

âХеÑбÑÑгеÑâ оÑкÑи новоÑо Ñи заведение в ÐовеÑ, Ñе пÑавÑÑ Ð¾Ñе едно

Още едно заведение за бързо хранене от веригата ресторанти  „Хесбургер“  ще бъде открито в Ловеч и то ще е от типа Drive In (хранене без да слизаш от автомобила). Това стана ясно от изказването на  Йева Салмела (Ieva Salmela),  директор за международно развитие и маркетинг, която е съпруга на Кари Салмела, управител на фирмата „Бългериан Бургер“. Тържественото откриване стана на 17 октомври на ул. „Търговска“ 28, където беше бившият ресторант „Ерфурт“.

Лентата на новото финландско заведение за бързи закуски прерязаха Йева Салмела и заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев. На събитието присъстваха още заместник-кметът Венцислав Христов, главният архитект на Община Ловеч Минчо Петков и много граждани.

„Фирмата идва от Финландия, миналата година открихме ресторант в Стара Загора,и сега продължаваме да се развиваме в Ловеч. Тук ни приеха много топло и ни помогнаха за осъществяването на проекта. Радвам се да видя, че градът се развива.“, каза още Йева Салмела.

„За нас е важно, че се откриват нови работни места и  че това заведение ще разнообрази традиционните закуски на ловчалии с едни много широки възможности от богат избор! Ние сме сигурни, че още преди да завърши ремонтът на пешеходната зона,  заведението "Хeсбургер" ще стане любимо място за гражданите и гостите на града. Честито откриване на новия обект!“

С тези думи зам.-кметът Даниел Колев приветства събитието и подари плакет от името на кмета на Ловеч „С най-добри пожелания“.

Повечето от гостите получиха парче от специалната торта за случая, която бе разрязана от собствениците.

Заведението  е с две зали с 90 места за посетители. Има обособен кът с детски играчки и катерушки. Интериорът е правен от финлански архитекти и отговаря на корпоративния дизайн на „Хесбургер“. Асортиментът от храни включва сандвичи, хамбургери, бургери с готови салати, пилешки хапки с лучени кръгчета, пилешки ленти за тортила, бургери с говеждо и пилешко кюфте, бургери с риба и други.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч