Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Испански гост в Община Ловеч по повод изложбата за Магелан

ÐÑпанÑки гоÑÑ Ð² ÐбÑина ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿Ð¾ повод изложбаÑа за Ðагелан

Мигел Ейне, първи секретар на  Посолството на Испания и завеждащ консулския отдел, се срещна в Ловеч на 16 март 2023 г. с председателя на Общинския съвет Петър Цолов и заместник-кмета Даниел Колев. Гостът пристигна в града край Осъм по повод откриването на испанската  изложба „Най-дългото пътуване. Първата обиколка на Земята", посветена на мореплавателя Магелан и неговите спътници.

В разговора бе представен Ловеч като история и настояще и като добро място за инвестиции. Зам.-кметът Даниел Колев припомни, че на 15 септември 2022 г. посланикът на Испания Н. Пр. Алехандро Поланко  гостува на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, като двамата си обещаха да се засили испанското културно присъствие в Ловеч. Настоящата изложба е доказателство, че това става.

Мигел Ейне се заинтересува как се финансират големите проекти в Ловеч, какъвто бе  ремонтът на централната градска част. Той подчерта, че много добро впечатление му прави чистотата и поддържането на зелените площи.

Гостът изяви желание на посети Езиковата гимназия и Етнографския музей. Вечерта той присъства на откриването на испанската изложба в Художествената галерия „Проф. Теофан Сокеров“.

Община Ловеч, пресцентър

16.03.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч