Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Изложба „Свобода?!“ се открива в Ловеч днес

Ðзложба âСвобода?!â Ñе оÑкÑива в ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð´Ð½ÐµÑ

Културно информационен център (КИЦ) на Република Северна Македония в София и Художествена галерия „Проф. Теофан Сокеров“ организират за първи път в град Ловеч изложбата „Свобода?!“, по проект „Свързване“  Тази групова изложба на 15 съвременни македонски и български художници по-рано имаше успешна премиера в Созопол. Днес, 30 юни (четвъртък), 2022 г., с начало от 18:00 часа,  организаторите и авторите ще се радват и на контакта с публиката в Ловеч.

С това гостуване продължава осъществяването на целта на проекта, подкрепен от Министерството на културата на РСМ, да бъдат представени новосъздадени художествени произведения на съвременните художници, както и да се свържат художествените сцени на двете страни.

В състава на изложбата са включени произведения на шест художници от неформалната група Конекция, които са от Северна Македония, но живеят и работят в София, България: Перица Георгиев – Пепси (Скопие), Марияна Иванова (Виница), Зоран Мише (Охрид), Иво Пецов (Виница), Павел Целкоски (Охрид) и Мариян Дзингаров (Струмица).  Тук са творбите и на художниците, професори и преподаватели от факултетите по изобразително изкуство от Северна Македония: Беди Ибрахим (Скопие, ФЛУ), Йован Шумковски (Скопие, ФЛУ), Катерина Деспот (Щип, УГД) и Сърджан Мичич (Скопие, IBU). Със своите македонски колеги излагат и българските художници, професори и преподаватели от Националната Художествена Академия в София: Георги Янков, Нина Русева, Свилен Стефанов и Васил Колев. Свое участие има и художничката Мария Алексиева от Бургас.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч