Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Изложбата „Фотодесант“ събра първите хора в общината и представители на армията

ÐзложбаÑа âФоÑодеÑанÑâ ÑÑбÑа пÑÑвиÑе ÑоÑа в обÑинаÑа и пÑедÑÑавиÑели на аÑмиÑÑа

Изложбата „Фотодесант“, която бе открита във фоайето на областната администрация в Ловеч, събра първите хора в общината и представители на армията в региона.  Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова беше сред първите, които разгледаха изложбата. За откриването дойдоха още началникът на Ловешкия гарнизон полк. Светослав Църовски, началникът на Военно формирование 24480 майор Дончо Игнатов, представители на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Показани са 30 фотоса, разказващи за всекидневието и празниците на нашата армия. Авторът Вилхелм Йоцов, фотограф на Военната академия „Г. С. Раковски“, не успя да присъства, но дни по-рано той се обади и лично покани кмета на Ловеч за събитието. Вместо него за фотосите говори подп. инж. Любомир Маринов, координатор на Съюза на офицерите от резерва „Атлантик“. „Целта е да покажем, че има българска армия“, каза той.

Събитието откри областният управител Виктор Стойчев. Изложбата е подредена в навечерието на деня на Съединението 6 септември и може да се види още 20 дни.

Организатори са  Военно окръжие ІІ степен – Ловеч, Съюзът на офицерите от резерва „Атлантик“ съвместно с Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите и академия „Г. С. Раковски“.

Община Ловеч, пресцентър

05.09.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител