Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Изпълнителката Виолета Балканска обогати колекцията си с нови медали

ÐзпÑлниÑелкаÑа ÐиолеÑа ÐалканÑка обогаÑи колекÑиÑÑа Ñи Ñ Ð½Ð¾Ð²Ð¸ медали

Изпълнителката на градски песни и шлагери Виолета Балканска от Ловеч обогати колекцията си от награди с нови медали. Преди ден тя се завърна от Световния шампионат по фолклор (World Folk 2023″, 22 – 27 август), провел се в  Поморие.  Ловешката певица изпълни песните „Защо те обикнах“  (градска песен с кастанети) и гръцката „Любовта е всичко“ (с български текст Виолета Балканска). С тях тя завоюва единадесетия си златен медал от Поморие. Тази година участваха певчески и танцови състави от Украйна, Румъния, Словакия, Молдова, Грузия, Монголия, Армения  и България.

Ловешката певица имаше концерт на 12 август на известната сцена „Раковина“ в Морската градина във Варна. Изявата се наричаше „Музикална разходка“ – с песни на Мария Добрева и Виолета Балканска.

По-рано, на 30 юни 2023 г., по време на Европейския фолклорен фестивал в Несебър изпълнителката спечели също златен медал. Там тя изпълни авторските песни „Вечна обич“ и „Любов голяма“.  Във фестивала участваха представители на Индонезия, Молдова, Грузия и България. В колекцията на ловчалийката вече има десет златни медала от Европейските фестивали.

Община Ловеч, пресцентър

28.08.2023 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч