Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът Корнелия Маринова с грамота от МОН за успешната Международната олимпиада по френски език

ÐмеÑÑÑ ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова Ñ Ð³ÑамоÑа Ð¾Ñ ÐÐРза ÑÑпеÑнаÑа ÐеждÑнаÑоднаÑа олимпиада по ÑÑенÑки език

Кметът на община Ловеч Корнелия Маринова получи грамота от Министерството на образованието и науката за отличното провеждане на Международната олимпиада по френски език, която бе закрита на 31 октомври вечерта с официална церемония в Ловчанско читалище "Наука - 1870 г."

"Участниците в олимпиадата показаха интелигентност и забележително владеене на френски език. Искам да поздравя и благодаря на учителите им за техния професионализъм. Тази церемония се състои под знака на франкофонското приятелство, защото франкофонията е култура, хуманизъм, основан на взаимно уважение и междукултурния диалог", каза в словото си кметът Корнелия Маринова.
Грамоти за организацията получиха още началникът на РУО Еленко Начев и ПЕГ "Екзарх Йосиф I".

Вечерта бяха наградени и най-добре представилите се ученици в езиковото състезание, провело се в дните  30 – 31 октомври, в което участваха деца от шест страни- Албания, Армения, България, Македония, Молдова и Румъния. Между наградените са и две ученички от България. Константина Кирилова от 11 клас в Девета френска езикова гимназия в София се класира на второ място в индивидуалната надпревара в ниво В1 и на трето място в отборното състезание. Димана Стоянова от 11 клас в Четвърта езикова гимназия във Варна се нареди на второ място в отборната надпревара.

В индивидуалния етап - ниво В1 и В2, награди получиха представители на Румъния и Молдова. Награди получиха и състезателите с най-добро владеене на френски език при отборното устно състезание.
Първото издание през 2015 г. бе в Румъния, второто - в България, вчера стана ясно, че следващата Международна олимпиада по френски език ще бъде в Армения през 2017 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч