Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът Корнелия Маринова се срещна с министър Николина Ангелкова по време на откриването на „Ваканция и спа Експо“

ÐмеÑÑÑ ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова Ñе ÑÑеÑна Ñ Ð¼Ð¸Ð½Ð¸ÑÑÑÑ Ðиколина Ðнгелкова по вÑеме на оÑкÑиванеÑо на âÐаканÑÐ¸Ñ Ð¸ Ñпа ÐкÑпоâ

Кметът Корнелия Маринова се срещна на 14 февруари следобед с министъра на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на международната туристическа борса „Ваканция и спа Експо“. Както вече съобщихме, на изложението Община Ловеч има свой щанд с богати рекламни материали.  Кметът на Ловеч представи новите туристически продукти и големия потенциал на общината. Министър Николина Ангелкова познава региона, през ноември 2016 г. тя лично в работна среща в Ловеч се запозна с проблемите и идеите на местните туристически оператори и хотелиери.
В своето слово при откриването Николина Ангелкова посочи:
„Изложението посреща над 20 хил. гости от 22 страни и за България това е огромна чест, привилегия и доверие. За мен е огромно удоволствие за 35-и пореден път да открием „Ваканция и спа Експо“ особено сега, по време на българското председателство на Съвета на ЕС“.
Министърът изтъкна още, че през миналата година страната ни е посрещнала над 8,8 млн. чуждестранни туристи, което е ръст със 7,6%. За тази година отново се очаква да отбележим ръст. Приблизително 7 млрд. лева са приходите от международен туризъм през 2017 г. и има над 10% ръст.
В екипа на Община Ловеч са включени още заместник-кметът Венцислав Христов и експерти от институцията в областта на туризма, туристическия маркетинг и рекламните дейности. Щандът на Ловеч е разположен на атрактивно място и на него се спират много посетители.
 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч