Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът Корнелия Маринова се срещна с протестиращите работници от „Спарки Елтос“ АД

ÐмеÑÑÑ ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова Ñе ÑÑеÑна Ñ  пÑоÑеÑÑиÑаÑиÑе ÑабоÑниÑи Ð¾Ñ  âСпаÑки ÐлÑоÑâ ÐÐ

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова покани представители на протестиращите работници от фирмата „Спарки Елтос“ АД, като шестима от тях бяха приети в кметския кабинет в сряда. Както е известно, работниците предприеха протестни акции поради забавяне на заплатите им.

Протестиращите поискаха общината на инициира законодателни  промени, които да инкриминират неплащането на осигуровки и заплати. В разговора стана ясно, че в завода няма профсъюзни организации, съответно колективен трудов договор и работниците са без защита. Освен това от 5 октомври до 14 октомври т.г. те са в престой, като се очаква до тогава да бъде отпуснат необходимия заем от банка и да се възобнови производството.

Кметът Корнелия Маринова обърна внимание, че  Община Ловеч не е страна по този конфликт, който е от частно правен характер между работодатели и работници.

Корнелия Маринова обеща да поддържа връзка със собствениците на фирмата в посока заводът да започне работа, тъй като никой кмет няма интерес да се „произвеждат“ безработни. Кметът подчерта още, че по-важно е да има резултат от нейните разговори със съответните фактори, отколкото публичните изявления. Ангажира се и да помогне за среща на работниците с народните представители от нашия регион по повод исканите промени в трудовото законодателство.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч