Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът Корнелия Маринова: След ремонта на отсечката Микре – Соколово движението ще се разтовари

ÐмеÑÑÑ ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова: След ÑемонÑа  на оÑÑеÑкаÑа ÐикÑе â Соколово движениеÑо Ñе Ñе ÑазÑоваÑи

След ремонта  на отсечката Микре – Соколово движението по главния път София – Варна ще се разтовари, каза кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Днес тя се убеди на място, че ремонтът на отсечката през общините Ловеч и Угърчин върви с усилени темпове.

В днешната инспекция на участъка  участваха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кметовете Корнелия Маринова и Станимир Петков, областният управител Ирина Митева, директорът на  ОПУ-Ловеч инж. Георги Грозданов, зам.-областните управители Георги Терзийски и Драгомир Кавалски, представители на Агенция "Пътна инфраструктура" и на фирмата, извършваща ремонта.

Участъкът е дълъг 15,5 км и ще бъде обновен срещу 5 200 000 лева, осигурени от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура", съобщи Николай Нанков. „Това е превантивен ремонт и освен стандартните асфалтови дейности ще се положи износващ слой, прави се смяна на банкети и бордюри. Ширината на пътното платно ще е 6,5  м и 8 м в населените  места. Ще се изграждат и нови водоскоци, канавки и ще се положи адекватна полимерна пътна маркировка. Ремонтът обхваща най-амортизираната отсечка. Остават още 7 км до Ловеч, които са ремонтирани през 2006 г.“, обясни Николай Нанков.

Това е алтернативен път за Ловеч и след ремонт ще стане много удобен за ползване. Освен това е много живописен, скъсява разстоянието до София и мнозина го предпочитат, обясни кметът Корнелия Маринова. След  рехабилитацията ще се разтовари участъкът по главен път София –Варна, където край Микре често стават катастрофи, поясни Маринова. До край на летния сезон ремонтът трябва да завърши, стана ясно от срещата.

Работниците вече започнаха да полагат асфалт в участъка, който е най-близо до Ловеч. Поради ремонта предстои да бъде затворен за МПС участъкът от разклона на Микре  до Соколово, като колите от Угърчин към Ловеч ще  трябва да минават по републикански път I – 4. От Соколово към Ловеч пътят ще се затваря само в едната лента, така че ще може да се преминава.

През 2017 г. има пълна възможност да започне ремонт и на обходния път на Ловеч от отсечката за Горан до разклона за Хлевене, включително с мостовете и тунела, съобщи Николай Нанков. Средствата са осигурени по ОП „Региони в растеж“.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч