Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът Корнелия Маринова участва в среща с търговска делегация от Иран

ÐмеÑÑÑ  ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова ÑÑаÑÑва в ÑÑеÑа Ñ ÑÑÑговÑка делегаÑÐ¸Ñ Ð¾Ñ ÐÑан

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова днес взе участие по покана на Областния управител Георги Терзийски в работна среща с гостуваща в Ловеч търговска делегация от Ислямска република Иран.

Групата от 16 представители се води от аятолах Ахмади (Ahmadi), председател на Управителния съвет на корпорацията „Ташгаз“ и вицепрезидент на Търговска камара на индустриалните мини и селското стопанство.

Бизнес делегацията е в България  в периода 20 -27 октомври, като в маршрута й влизат градове София и Варна. Преди Ловеч гостите бяха на посещение в Троян, като са разгледали промишлени предприятия.

Областният управител Георги Терзийски приветства гостите, като представи присъстващите представители на бизнеса. От българска страна присъстваха Павлина Симеонова от Българска стопанска камара – Ловеч, и Татяна Тодорова, Търговско промишлена и земеделска палата – Ловеч, производители на млечни продукти и метални конструкции. Георги Терзийски благодари на гостите, че са проявили интерес към промишлеността на област Ловеч.

Кратка презентация представи промишлената карта и  възможностите за бизнес контакти в област Ловеч.

„Възможностите са развитие пред община Ловеч са изключително големи, колкото повече са контактите между двете страни, толкова в по-голяма степен са възможностите. Ние се развиваме демократично и възходящо и в този смисъл перспективите са взаимно сътрудничество са оптимистични“, каза кметът Корнелия Маринова.

Иранските бизнесмени проявиха интерес към условията, при които могат да се сключат търговски спогодби с български партньори.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч