Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Кметът Корнелия Маринова взе участие във възпоменателните чествания „Ботеви дни“ във Враца

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова взе участие снощи във възпоменателните чествания „Ботеви дни“ във Враца по повод 140 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. От името на Община Ловеч и Общинския съвет в Ловеч бе поднесен венец.

В поздравителния адрес на Корнелия Маринова до кмета на Враца Калин Каменов се казва:

„Това са тържества, които са свързани с борбата за независимост, със саможертвата на най-свидните наши герои, както и с вярата за по-добър живот. Вашият край е пропит с история,  със завладяваща култура и смайваща природа, люлка на родолюбие и патриотизъм. Тук е родно място на  възpoждeнци, пpocвeтитeли, бyнтoвници, cтpoитeли и дъpжaвници. Нека растат постиженията на Вашата Община чрез трудолюбието и инициативността на врачани! А ехтежът на великото и славно минало да оглася цялата страна днес и в бъдеще!“

Днес, 2 юни 2016 г. Ловеч ще отбележи 140 години от героичната и трагична гибел на поета и революционер Христо Ботев, като от 11.30 ч. ще бъдат поднесени венци пред паметната плоча на загиналите Ботеви четници и пред паметника на Тодор Кирков в кв. „Вароша“. По традиция точно 12.00 ч. ще зазвучат сирените за едноминутно мълчание в памет на героите.