Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч към учениците на Механото: Не случайно дойдох при вас

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÐºÑм ÑÑениÑиÑе на ÐеÑаноÑо: Ðе ÑлÑÑайно Ð´Ð¾Ð¹Ð´Ð¾Ñ Ð¿Ñи ваÑ

Кметът на Община Ловеч  Корнелия Маринова поздрави Професионалната гимназия по механоелектротехника по повод първия учебен ден – 15 септември 2023 г. „Избрах не случайно да дойда при вас, защото  това е едно реновирана училищна сграда, със СТЕМ център, със страхотни партньори в лицето на VOSS Automotive. Училище, което подготвя младите хора за живота.“

Сред гостите бяха Румен Бахов, началник на отдел в РУО, Красимира Стоянов, председател на Обществения съвет на ПГМЕТ, представител на фирмата ВОСС и други.

Директорът на гимназията Миглена Ганчева също поздрави колектива и представи класните ръководители на двете нови паралелки.

Архимандрит Викентий извърши водосвет за здраве и просперитет на училище през новата учебна година. В тържеството участва и Общинският духов оркестър с ръководител Тотко Рошашки.

Гимназията получи поздравителни адреси  от кмета  Корнелия Маринова, от заместник- министъра на труда и социалната политика Мая Василева, от д-р Иваничка Буровска - началник на РУО, както и от началника на Военно окръжие Ловеч - подполковник Красимир Костов.

В Професионална гимназия по механоелекротехника предстои откриване на виртуална лаборатория, осъществена с финансовата подкрепа на „Ханс Херман ВОСС". Учениците имат възможност да участват в проект по програма „Еразъм" с партньори от Австрия. Предвижда се и разширяване и надграждане на  STEM центъра, с два нови, модерно оборудвани кабинета. А благодарение на „VOSS Automotive България“ гимназията ще продължи да се развива в областта на дуалното обучение, като дава шанс на гимназистите едновременно да изучават теорията на избраната от тях професия и да практикуват наученото в сферата на професията си.

Община Ловеч, пресцентър

15.09.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч