Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова и председателят на ОбС Петър Цолов гласуваха

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова и пÑедÑедаÑелÑÑ Ð½Ð° ÐбС ÐеÑÑÑ Ð¦Ð¾Ð»Ð¾Ð² глаÑÑваÑа

„Гласувам за една държава, начело на която ще застане човек можещ, компетентен, с опит с общуването с хората и в познаването на законите, човек с присъствие и в национален план, и в международен. Човек, който познава цената на диалога и на дипломацията. Човек, който може да работи и се е доказал през годините. За една държава с развито гражданско общество, прозрачно и с уважение към законите“.
Това заяви днес кметът на Ловеч Корнелия Маринова, след като пусна бюлетините за избор на президент и вицепрезидент и за референдума.
Кметът Корнелия Маринова пристигна точно в 10 часа, като бе придружена от своя съпруг Красимир Маринов.  Те изчакаха близо половин час на опашката за гласуване пред секция № 6 в ОУ „Васил Левски“, училището, на което дълги години Маринова бе директор.
Относно задължителното гласуване, което се прилага за първи път, кметът каза: „Хората, които имат позиция, винаги са гласували и са заявявали кредото си, независимо, че досега вотът не беше задължителен. Но смятам още, че гражданското ни задължение и отговорност към задължителното гласуване ще направят така, че президентът с истинско присъствие ще намери своята реална оценка.“
„Упражних гражданското си право със съзнанието, че най-важно е изборите да отразят адекватно волята на народа в този момент.“ Това  коментира, след като пусна двете бюлетини, председателят на Общинския съвет Петър Цолов. Той гласува точно в 11.10 ч. в секция № 5 в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч