Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова с работна среща с инвеститорите от германската фирма VOSS Automotive

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова Ñ ÑабоÑна ÑÑеÑа Ñ  инвеÑÑиÑоÑиÑе Ð¾Ñ Ð³ÐµÑманÑкаÑа ÑиÑма VOSS Automotive

Чувствайте се като у дома си - така кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна на 6 август 2018 г. в кабинета си представителите на германската фирма VOSS Automotive. От две седмици се знае, че фирмата ще инвестира в ловешкото село Баховица.  

С вас нашето VOSS-семейство вече ще има 6 000 служители и за нас е удоволствие да работим заедно, подчертаха гостите.

На практика това е втора среща на ръководството на общината с немските инвеститори след опознавателната визита през март т.г. Този път в Ловеч пристигнаха  Кай-Уве Ото, директор човешки ресурси и организация, и Роланд Вайс, директор производство. Те бяха придружени от Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции, и Стойчо Стойчев от дирекция „Маркетинг и инвестиционно обслужване“ към същата агенция. От страна на домакините  в разговорите участваха председателят на Общинския съвет Петър Цолов и заместник-кметовете Даниел Колев и  Венцислав Христов.

Гостите разказаха, че са основали ново предприятие за Ловеч и са наели производствена площ в завода в Баховица. От септември до януари ще се правят архитектурни промени в халето, след това ще се инсталират нови машини на стойност 7 млн. евро, което ще продължи около два месеца.

От шест седмици се провеждат интервюта за персонал, като от следващата седмица първият тим от служители ще замине на обучение в Германия.  

През май следващата година производството ще започне, като постепенно ще се разширява.  Пълният капацитет на завода ще се развие през 2020 г., като тогава 200 служители ще са инженерите и специалистите, а 800 ще са заети в самото производство.

VOSS е  фирма, която създава работа и за други фирми от региона, подчертаха гостите.

За нас VOSS Automotive е стратегически инвеститор за региона и  ще положи основите и за други инвестиционни планове, каза Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции. Затова ще продължим нашата усилена работа за този регион и ще създадем една добра история, която може да се разказва за нашата страна, допълни Стамен Янев.

Ще бъдем оперативни като администрация и ще помогнем за съкращаване на времето за преорганизацията на производството , като общината ще съдейства за бързо административно обслужване, подчерта кметът Корнелия Маринова.  Обсъдени бяха транспортните връзки между град Ловеч и Баховица и как могат да се оптимизира, тъй като това са външни доставчици на услугата.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч