Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова участва в Петата работна среща между бизнеса и местната власт, организирана от АБТТА

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова ÑÑаÑÑва в ÐеÑаÑа ÑабоÑна ÑÑеÑа Ð¼ÐµÐ¶Ð´Ñ Ð±Ð¸Ð·Ð½ÐµÑа и меÑÑнаÑа влаÑÑ, оÑганизиÑана Ð¾Ñ ÐÐТТÐ

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова взе участие в първия работен ден на Петата работна среща между бизнеса и местната власт, организирана от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) в Ловеч (23 -25 октомври) на тема „Сътрудничеството между обществения и частния сектор –платформа за устойчиво туристическо развитие“. Откриването се състоя в хотел „Ловеч“ с присъствието на Бойко Пъдарски – заместник-областен управител на Област Ловеч и Ирина  Найденова, председател на УС на АБТТА.

Кметът на Ловеч взе участие и в дискусията в първия панел на срещата – „Управление на туристическите дестинации“, заедно с  Стела Балтова от Международното Висше бизнес училище в Ботевград и Даниела Стоева от Управителния съвет на АБТТА

В срещата участва и почти целият Управителен съвет на (АБТТА). Присъстват и представители на 17 български общини със свои презентации, професионалисти от над 25 водещи български туроператорски фирми, журналисти.

Избрахме Ловеч за домакин на нашата юбилейна среща, за да подкрепим Община Ловеч и да им кажем, че вървят в правилната посока, подчерта Ирина  Найденова, председател на УС на АБТТА.

„Покритият мост е най-силният ни рекламен образ и ние трябва да сме благодарни на майстор Колю  Фичето, който ни е дал  това силно оръжие за съвременното маркетиране.  Мостът има  високо равнище на разпознаваемост и община Ловеч никога няма да се съгласи да го пребоядисва в бял цвят или да връща други негови варианти. Той е разпознаваем образ на регионално, на национално и на международно ниво“, изтъква в своето изказване кметът Корнелия Маринова.

 

По-рано в приемната на Общината в Бароковите къщи кметът Корнелия Маринова и зам.-кметът Венцислав Христов участваха в пресконференция за журналистите от местните и централни медии. На нея Корнелия Маринова изтъкна, че приходите от туризъм за деветте месеца на тази година са с около 1/5 повече в сравнение с 2016 г.

През трите работни дни в Ловеч ще дискутират представители на местната власт, туроператори, представители на академичната общност, както и студенти от Ботевград и Свищов.

Освен модулите „Споделена отговорност“ и „Конкурентност, основана на знания“, е предвиден и практически семинар, на който се дискутират конкретните условия на сътрудничество със заинтересования бизнес.

За пръв път във вторник ще бъдат връчени награди от националния конкурс за община с най-добра маркетингова политика 2017 г. Целта е да бъдат показани от общините най-добрите им туристически дестинации.

Съпътстващата програма предлага запознаване с туристическия потенциал на община Ловеч, като са включени новият катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“, Старата градска баня „Дели Хамам“, музеят „Васил Левски“, Ловешката средновековна крепост „Хисаря“ и други обекти.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч