Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч откри Националното състезание за ключови компетентности по природни науки с уникална презентация

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¾ÑкÑи ÐаÑионалноÑо ÑÑÑÑезание за клÑÑови компеÑенÑноÑÑи по пÑиÑодни наÑки Ñ Ñникална пÑезенÑаÑиÑ

С уникална презентация на любимия град Ловеч кметът Корнелия  Маринова откри Националното състезание за ключови компетентности по природни науки, което се провежда в люляковия град в дните 10 -12 юни 2022 г. Кметът използва пет ключови думи за да характеризира чрез образ и слово богатата история и  бурното съвремие  на Ловеч.  Емоционалното въздействие на презентацията бе признато от всички следващи оратори и изпратено с бурни аплодисменти от публиката.

В петък вечерта в салона на Ловчанското читалище „Наука - 1870“ стартира 13-ото поредно състезание и шесто за Ловеч. Темата тази година е  „Науката в научната фантастика“. Състезанието включва решаване и публично представяне на задачи, проверяващи компетентностите в областта на физика, химия и биология. Участват ученици от 28 области на страната.

Поздравителен адрес от МОН прочете доц. д-р Мая Гайдарова. Списъкът на официалните лица в събитието включваше още областният управител Виктор  Стойчев, зам.- кметът на Община Ловеч Венцислав Христов,  д-р Иваничка Буровска, която е и.д. началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч, Венцислав Георгиев, директор на ППМГ – Ловеч,  и др. Сред публиката бе  проф. дфн Иван Лалов, почетен гражданин на Ловеч. В церемонията участваха мажоретен състав с ръководител Тотко Рогашки и млади изпълнители от ППМГ – Ловеч.

На 11 юни  в залите ППМГ от 9.00 ч.започва първа част на състезанието в ППМГ – Ловеч. Следобедът е отделен за посещение на забележителностите на Ловеч. На 12 юни от 9.00 ч.  е втората част на състезанието. В 15.00 часа ще бъдат обявени резултатите и е награждаване на победителите в актовата зала на Математическата гимназия. Организатор на състезанието е МОН, със съдействието на РУО Ловеч.
 

Община Ловеч, пресцентър

10.06.2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч