Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Кметът на Ловеч посреща Деня на независимостта в Българския културен институт във Варшава

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ  поÑÑеÑа ÐÐµÐ½Ñ Ð½Ð° незавиÑимоÑÑÑа в ÐÑлгаÑÑÐºÐ¸Ñ ÐºÑлÑÑÑен инÑÑиÑÑÑ Ð²Ñв ÐаÑÑава

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посреща на 22 септември официалния празник Ден на независимостта в Българския културен институт във Варшава. Визитата е по лична покана от посланик Маргарита Ганева от посолството на Р България в полската столица. В празничната програма са планирани два концерта. Първият е във Варшава в двореца върху вода в Кралския комплекс "Лаженки крулевские", едно от най-престижните места в полската столица. Вторият е в Супрасълския православен манастир в Североизточна Полша, свързан с дейността на Преславската книжовна школа. Концертът в Супрасъл ще бъде съпътстван от представяне на експозицията "Европейският път на светите Кирил и Методий и техните ученици", подготвена от Кирило-Методиевския научен център при БАН.

Кметът на Ловеч ще е специален гост в честването на празника на Р България на територията на Р Полша. Това е отлична възможност за набелязване на следващи проекти за представяне на историята, традициите и културата на българските региони, както и за установяване на партньорски отношения с този регион на Полша, в който страната ни има и почетен консул, който ще бъде домакин на мероприятията, сочи в поканата посланик Маргарита Ганева.

В  съвместните планове влиза представянето в Полша на женския църковен  хор "Достойно ест" към Катедралния храм "Св. Кирил и Методий" в гр. Ловеч, сподели Корнелия Маринова преди отпътуването.

Община Ловеч, пресцентър

22.09.2021 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж