Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Кметът на Ловеч посрещна Бойко Борисов на строежа на АМ „Хемус“

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна на 21 септември министър-председателя Бойко Борисов на строежа при пътен възел „Славяни“, където  АМ „Хемус“ прави връзка с  отсечката Ловеч - Плевен. Тук бяха още областните управители на Ловеч и Плевен Ваня Събчева и Мирослав Петров, кметове на околните селища, работници и граждани. Премиерът беше придружен от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

При пристигането си премиерът бе посрещнат много радушно от присъстващите работници и граждани. Още със слизането от колата Бойко Борисов каза: „Това е уникално съоръжение, препоръчвам на  всеки да дойде да го види. Не можете да си представите какво правят българските строители. След построяването вече няма да говорят, че Северозападът е западнал.“

„Автомагистралата е една чудесна перспектива за хората и икономическото развитие на региона", допълни кметът на Ловеч, като представи останалите кметове - на Угърчин и Летница, на селата Радювене и Славяни.

 „В края на януари ще пуснем отсечката от Търговище за Варна, строим и към Видин, и към Ботевград,  Всичко това ще остане за следващите поколения“, допълни Бойко Борисов.

Това е един от най-големите строежи в Северна България. Магистралата до пътя Ловеч –Плевен трябва да е готова до края на 2021 г., а  цялата магистрала София - Варна трябва ще е завършена до края на 2024 г.  По трасето сега работят  над 4 000 души и над 1000 машини.

Община Ловеч, пресцентър

Връзка към http://www.lovech.bg/bg/obshtinsko-radio-lovech
Връзка към http://www.lovech.bg/bg/natsionalna-programa-za-energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi
Връзка към http://www.solvit.government.bg
Връзка към https://www.eufunds.bg/index.php/bg/
Връзка към /bg/energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi