Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч посрещна френския посланик Н. Пр. Ерик Льобедел

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿Ð¾ÑÑеÑна ÑÑенÑÐºÐ¸Ñ Ð¿Ð¾Ñланик Ð. ÐÑ. ÐÑик ÐÑобедел

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна с хляб и сол посланика на Франция Н. Пр. Ерик Льобедел, който е на визита в Ловеч на 26 март, понеделник. Посланикът е придружен от съпругата си г-жа Брижит Льобедел. Гостите бяха посрещнати от кмета на Общината, от председателя на Общинския съвет Петър Цолов и от заместник-кмета Венцислав Христов. В непринуден разговор на френски език кметът Корнелия Маринова запозна гостите с най-важните моменти от историческото минало на Ловеч и неговите видни личности, както и със съвременната икономическа визитка на града.  Корнелия Маринова акцентува върху френско-българското дружество „Бонмикс“ и производителите в село Йоглав, които изнасят патешки дроб (foie gras) за Франция. Не бяха подминати и днешните проблеми, като демографската криза и необходимостта от обновяване на инфраструктурата. От своя страна френският посланик обърна внимание на предстоящата инициатива на посолството на Франция в България „Екообщина“ – трето издание. То ще се проведе от април до юни 2018 г.

В разговора взе участие и областният управител на област Ловеч Георги Терзийски, който подчерта, че в областта има няколко производства на световно ниво, каквито са „Титан Цимент Златна Панега“ АД и „Уолтопия“ АД.

След това посланикът имаше среща с френскоезичните ученици от Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи” – Ловеч. Учениците поздравиха гостите с кратка театрална постановка на френски, а Яна Димитрова от 11 клас  изпълни песента „Искам“ на френската певица Изабел Жефроа (Zaz). В разговор с учениците посланикът разказа, че говори още английски,немски, финландски, турски и руски. На български език той призна още, че знае да чете и да разбира българския език и може би скоро ще го говори свободно. Признанието беше посрещнато с ръкопляскания.
В следобедните часове гостите разгледаха част от културните и исторически обекти в Ловеч.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч