Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч поздрави лично столетница от село Радювене

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿Ð¾Ð·Ð´Ñави лиÑно ÑÑолеÑниÑа Ð¾Ñ Ñело РадÑвене

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави лично столетницата Стоянка Гечева Минкова от село Радювене. Тя е родена точно на 15 ноември 1922 година и има дълъг пълноценен житейски път. По повод юбилея в селото имаше скромно тържество с торта и подаръци.

Кметът  Корнелия Маринова връчи цветя и специален поздравителен адрес на Стоянка, в който се посочва: „Вашият  житейски път е олицетворение на една пълноценна човешка съдба. Животът Ви, пълен със събития, минава под знака на  непрестанен труд в името на обществото. Продължавате да се трудите и след пенсионирането през 1977 г. В личен план сте възнаградени с любещ съпруг до неговата кончина през 2001 г. Имате син и дъщеря, внуци, правнуци и праправнуци. Община Ловеч се отнася с особено внимание към всички свои съграждани, навършили преклонна възраст. Благодарение на хора като Вас имаме възможност да видим колко много е направено за един век и Вие сте жив свидетел на епохата. В този процес имате важно място и  заслужавате благодарност за труда и постоянството.“

Заедно с Корнелия Маринова рожденикът  бе поздравен и от кмета на Радювене  Игнат Игнев, близки и приятели. Фолклорната група в селото също поздрави столетницата. Накрая Стоянка духна юбилейните свещички на тортата.

Стоянка  Минкова завоюва своето майсторско свидетелство още преди 9 септември 1944 г. и с него започва работа като плетачка. След това завършва курс и става помощник- готвач и работи в училищна кухня. Пенсионира се през 1977 г, когато е на 55 години. Продължава да работи в цех към завод „Тодор Кацаров“ в родното село. Със съпруга си Минчо Кочев Минков (1921 – 2001) се събират през 1943 г. , имат син и дъщеря. Родът продължава с трима внуци – Павел, Дилян и Теодора. И правнуци Божидар, Татяна и Борислав , както една праправнучка от Борислав.

Община Ловеч, пресцентър

15.11.2022 г

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч