Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч поздрави Техническия колеж за новата учебна година

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿Ð¾Ð·Ð´Ñави ТеÑниÑеÑÐºÐ¸Ñ ÐºÐ¾Ð»ÐµÐ¶ за новаÑа ÑÑебна година

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  поздрави на 18.09.2023 г. колектива на Техническия колеж за началото на новата учебна година. В зала „Аула“ се събра целият състав на единственото за града висше учебно заведение, което е в структурата на Техническия университет в Габрово.

„За мен е особено удоволствие да бъда за поредна година с вас на този ден. Този празник е пълен с много очаквания. Поздравления за добрата  съвместна работа с бизнеса. Да вървиш напред е едно от най-важните неща в живота на всеки човек.На добър час на първокурсниците и успех на всички!“. Това каза кметът Корнелия Маринова и подари на директора на колежа доц. д-р инж. Никола Драганов плакет „С най-добри пожелания“.

Церемонията започна с внасяне на знамето на колежа и изслушване на химна на Република България и химна на студентите.  Тържествено слово произнесе доц. д-р инж. Никола Драганов, в което очерта задачите през новата учебна година. От тази година се въвежда гъвкав режим на обучение, което позволява на  студенти да учат и работят. В международен план колежът има договори  по европейски програми като „Еразъм“ и системите за трансфер на студенти за провеждане на стажове в чужбина.

„Благодаря на първокурсниците,  че намерихте сили и кураж да изберете нашия колеж, това е една много добра инвестиция“, каза доц. д-р инж. Никола Драганов.

Гост на тържеството беше и областният управител Виктор Стойчев. Отец Кънчо Кабадийски отслужи водосвет и поръси присъстващите със светена вода за здраве и просперитет.

Тази година колежът има 34 първокурсници, а от създаването през 1989 г. досега тук са се дипломирали над 2150 студенти. Обучението на студентите е с продължителност шест семестъра (три години). Учебният  процес  на  всички  специалности   завършва  със защита на дипломна работа в рамките на шестия семестър на  обучението. Завършилите Технически колеж – Ловеч могат да продължат  образоването си  в степен „магистър”.

Община Ловеч, пресцентър

18.09.2023 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител