Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч поздрави участниците в Международния ден на младежта – 12 август

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿Ð¾Ð·Ð´Ñави ÑÑаÑÑниÑиÑе в ÐеждÑнаÑÐ¾Ð´Ð½Ð¸Ñ Ð´ÐµÐ½ на младежÑа â 12 авгÑÑÑ

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави участниците в състезанията по повод 12 август - Международен ден на младежта.  20 млади колоездачи се включиха в петъчната надпревара с велосипеди. Условията на надпреварата изискваха доста умения и сръчност, включително да караш с чаша вода в ръка. Многобройна публика подкрепяше участниците с аплодисменти.

Най-бърз беше Симеон Димитров (12 г.), следван от Ивайло Иванов (10 г.) и  Вилиян Василев (11 г.). Най-малката състезателка Деа Трифонова (5 г.) показа по-добро време от повечето момчета.

Кметът Корнелия Маринова поздрави всички участници и подчерта, че както е важно да сме смели и бързи в колоезденето, още по-важно е да сме внимателни на пътя и да спазваме правилата за движение. Тя връчи наградите на първенците, а всички останали участници получиха сувенири.

Кметът връчи наградите и на победителите от следващото състезание с тротинетки. В него най-бърз беше Николай Щрегарски (12 г.), след него са Симеон Петков (11г.) и Мартин Събев (10 г.)

Цялата програма на 12 август включваше още баскетбол,  тенис на маса, демонстрации и дискусии. На площада се играха и народни танци. Петъчната програма предвижда и демонстрация на симулационни очила, възпроизвеждащи ефект в следствие от употреба на алкохол и наркотични вещества. Доброволците от БЧК показаха как се дава първа долекарска помощ. Предвидена е дискусия на тема „Медийна грамотност“ с кореспондента на БТА Даниела Балабанова, както и дискотека на открито.

На практика Община Ловеч предложи изключително богата програма по повод празника на младежта, която започна още на 10 август с безплатно автокино. Снощи се проведе информационна кампания по повод Международния ден на младежта с участието на членове на Общински ученически съвет Ловеч, а след това имаше кулинарен конкурс с участие на хора от третата възраст и младежи.

Организатори са Община Ловеч, „Европа директно“ - Габрово, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – Ловеч, Превантивно-информационен център- Ловеч, РБ „Проф. Беню Цонев“,  Български червен кръст – Ловеч, Сдружение „Екомисия 21 век“.

Община Ловеч, пресцентър

12.08.2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия