Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч прие френската делегация и обсъдиха сътрудничеството занапред

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿Ñие ÑÑенÑкаÑа делегаÑÐ¸Ñ Ð¸ обÑÑдиÑа ÑÑÑÑÑдниÑеÑÑвоÑо занапÑед

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова прие на 11 май 2023 г. привечер френската делегация и обсъдиха сътрудничеството занапред. От побратимения град Лавал (Франция) пристигнаха общинския съветник  г-жа Надеж Давуст, придружена от Патрик Мусе – председател на Асоциация „Доверие – България“. В срещата взеха участие и заместник-кметовете Даниел Колев и Венцислав Христов.

Обект на разговора бе споразумението между Ловеч и Лавал, които  се побратимяват на 11.12.2010 г.  Настоящите кметове изявяват своето желание да си сътрудничат и да си партнират.  Изгледано бе и специално  видео обращение на Флориан Берко, кмет на град Лавал, който говори за съвременните тенденции при изграждането на Обединена Европа и за необходимостта да се  насърчи международния диалог и взаимното разбирателство.

По време на срещата бяха разменени протоколни подаръци.

Припомняме, че две чуждестранни делегации пристигнаха в Ловеч за празника на града 11 май. Другата е седемчленна делегация от община Кепез, Чанаккале  (Турция).

Посланик Здравко Бегович, извънреден и пълномощен посланик на Босна и Херцеговина в Република България,  също бе гост на Ловеч за празника.

Община Ловеч, пресцентър

11.05.2023 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител