Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч проведе неофициална среща с временно управляващия посолството на Палестина в Р България

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿Ñоведе неоÑиÑиална ÑÑеÑа Ñ Ð²Ñеменно ÑпÑавлÑваÑÐ¸Ñ Ð¿Ð¾ÑолÑÑвоÑо на ÐалеÑÑина в Р ÐÑлгаÑиÑ

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова проведе неофициална среща с Адхам Зайналдин, временно управляващ посолството на Палестина в Р България. Разговорите се състояха на 25 юли 2023 г. в приемната на кмета в Бароковата къща. Присъстваха още председателят на Общинския съвет Петър Цолов и Димитринка Дренска, началник отдел "Образование, култура, вероизповедания, туризъм", както и представители на палестинското посолство. Обсъдени бяха икономическите и културните връзки между двете страни.

Палестинският посланик е в Ловеч по повод преминаването на френско-палестинското семейство, което пътува с каруца за Палестина.  По този повод кметът Корнелия Маринова каза:

„Радвам се, че толкова интересен повод ви доведе при нас – пътуването на едно семейство с каруца към Палестина. С нетърпение очаквах тази среща. Има дълбока символика в това семейство – в този брак между французойка и палестинец и техните четири  деца. Символичен е и техният път, който минава през Ловеч.“

Петър Цолов сподели своите отлични впечатление от личното си пътуване до Палестина и големият потенциал на палестинския туризъм.

Димитринка Дренска каза, че успех биха имали онези събития, които запознават с културата  на двете страни -  музика, живопис,  гастрономия.

Посланик Адхам Зайналдин подчерта, че Палестина се отличава в рамките на арабския свят тъкмо в тези сферите на културата. Те имат  много известни поети, музиканти, хореографи. Обикновено печелят първите места в състезанията. Палестински състави са гостували в София няколко пъти, показвана е и палестинската кухня.

Гостът каза, че вярва и очаква  контактите с Ловеч да продължат занапред. Неговата страна е в труден преход, Палестина е за установяване на мир във всички краища на света. Ние във висша степен се нуждаем от мир и справедливост, каза посланикът.

 

Община Ловеч, пресцентър

25.07.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител